Με το Βέλγιο να έχει επικρατήσει της Αλγερίας, Ρωσία και Νότια Κορέα ήθελαν τη νίκη που θα τους έφερνε πολύ κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ. Οι ακούραστοι Ασιάτες προηγήθηκαν με δώρο του Ακινφέεφ, αλλά ο “γερόλυκος” Κερζάκοφ διαμόρφωσε το 1-1 δίνοντας ανάσα στην κατακουρασμένη Ρωσία.

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί και βραβείο, αλλά είχε ένταση με τη Ρωσία να προσπαθεί να ακολουθήσει σε ταχύτητα τους αντιπάλους της, αλλά να μην το καταφέρνει. Οι καλές ευκαιρίες ήταν μετρημένες στα δάκτυλα και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το γκολ της Νότιας Κορέας που δεν έχασε για πρώτη φορά σε πρεμιέρα Μουντιάλ, σημειώθηκε από ένα τραγικό λάθος του Ακινφέεφ, ενώ αυτό της Ρωσίας, από… αναμπουμπούλα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Αλλιώς τα περίμεναν και αλλιώς τα βρήκαν οι Ρώσοι, οι οποίοι δεχόμενοι πίεση σε όλες τις γραμμές από τους Νοτιοκορεάτες δεν μπορούσαν να κάνουν το παιχνίδι τους.

Αποτέλεσμα όλου αυτού να υποπίπτουν σε παιδαριώδη λάθη και να χαρίζουν πολύ εύκολα την κατοχή της μπάλας. Οι Ασιάτες ήταν εξαιρετικά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο, με πολλές δυνάμεις και διάθεση για αντεπιθέσεις.

Σε τρεις περιπτώσεις κατάφεραν να φθάσουν κοντά στο γκολ, αλλά οι προσπάθειές τους δεν καρποφόρησαν. Ελάχιστα πράγματα από την ομάδα του Φάμπιο Καπέλο, η οποία ξέμεινε από ιδέες, έμοιαζε υπνωτισμένη και περίμενε καρτερικά να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο για να πάρουν ανάσες.

Το… έπνιξε και τους ξύπνησε

Τα πράγματα στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξαν καθόλου, με τη Ρωσία να προσπαθεί εντελώς ανορθόδοξα να απειλήσει και τη Νότια Κορέα να ελέγχει το ρυθμό.

Το 1-0 σημειώθηκε στο 68′. ο Κ. Λι έπιασε ένα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και ενώ όλοι περιμέναμε να δούμε την μπάλα να καταλήγει στα γάντια του Ακινφέεφ εκείνος χωρίς λόγο και αιτία την έσπρωξε στα δίχτυα του.

Αυτό το γκολ ξύπνησε τον Φάμπιο Καπέλο, ο οποίος στο 71′ έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τον Κερζάκοφ. Ο πολύπειρος επιθετικός τρία λεπτά αργότερα πέτυχε το 1-1. Ο Ντενίσοφ σούταρε από τη δεξιά πλευρά, ο Γιουνγκ έδιωξε, η μπάλα έφθασε στον Κερζάκοφ, ο οποίος με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

ΡΩΣΙΑ: Ακινφέεφ, Ιγκνάσεβιτς, Γκλουσάκοφ (72′ Ντενίσοφ), Κοκόριν, Μπερεζούτσκι, Σάτοφ (59′ Σάτοφ), Ζίρκοφ (71′ Κερζάκοφ), Σαμέντοφ, Φαϊζούλιν, Εσένκο, Κομπάροφ.

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Γιουνγκ, Γιουν, Κιμ, Σον (84′ Κιμ), Παρκ (56′ Κ. Λι), Γ. Λι, Κο Χαν, Κι, Κ. Λι, Χονγκ (73′ Χουάνγκ).

Πηγή: noavasports.gr