Ο Rafael Nadal παραμένει ο αδιαφιλονίκητος “βασιλιάς” του Ρολάν Γκαρός. Ο Ισπανός πρωταθλητής επικράτησε 3-1 σετ του Novak Djokovic στον τελικό του γαλλικού όπεν και κατέκτησε για 5η σερί φορά και 9η στην καριέρα του τον τίτλο.

Δύο χρόνια μετά από τη νίκη του Ναδάλ στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης, ο Σέρβος μπήκε δυνατά και προσπάθησε να πάρει εκδίκηση. Πήρε το πρώτο σετ σχετικά εύκολα, εκμεταλλευόμενος τα λάθη του αντιπάλου του, μέσα σε 44 λεπτά, με 6-3.

Ο Ναδάλ αφυπνίστηκε στο δεύτερο σετ, ο Τζόκοβιτς ήταν απρόσεκτος σε κάποια σημεία και η ισοφάριση σε 1-1 σετ (7-5) ήρθε μετά από ακριβώς μία ώρα παιχνιδιού.

Ο Τζόκοβιτς δεν είχε καθαρό μυαλό στο 3ο σετ, εκνευρίστηκε και μάλιστα πέταξε κάτω την ρακέτα του σε έναν χαμένο πόντο, με συνέπεια ο Ισπανός από τις Βαλεαρίδες Νήσους να φτάσει με ευκολία στην ανατροπή μέσα σε 50 λεπτά (6-2).

Το τέταρτο και τελευταίο σετ ήταν το πιο αμφίρροπο, αμφότεροι πάλεψαν το κάθε γκέιμ, ωστόσο νικητής αναδείχθηκε ξανά ο Ναδάλ, ο οποίος νίκησε στην 7η αναμέτρησή του σε τελικό grand slam το νο2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Τζόκοβιτς πάλευε για το πρώτο Ρολάν Γκαρός της καριέρας του, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε νικήσει στις τελευταίες 4 μονομαχίες τους, ωστόσο δεν τα κατάφερε και στο τέλος υποκλίθηκε στον “βασιλιά” του Ρολάν Γκαρός, τον μοναδικό τενίστα με 5 σερί κατακτήσεις στο γαλλικό όπεν και 9 κατακτήσεις συνολικά σε οποιοδήποτε grand slam (έφτασε τα 14 στην καριέρα του).

Πηγή: contra.gr