Με το μυαλό στο κυριακάτικο clasico με την Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε μία ταχύτητα κάτω, έβγαλε την υποχρέωση με τη Σάλκε και με δεύτερη νίκη (3-1) σφράγισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Δύο δοκάρια και… 13 γκολ ο Κριστιάνο Ρονάλντο που έσπασε δικό του ρεκόρ σκοραρίσματος.

Ένα ελεύθερο και θεαματικό ματς περιμέναμε να δούμε στη Μαδρίτη με δεδομένο ότι η πρόκριση είχε κριθεί και σε ένα ποσοστό το είδαμε, αν και υπήρξαν διαστήματα που παίχτηκε ανιαρό ποδόσφαιρο. Η Σάλκε μπήκε επιθετικά με σκοπό να πετύχει νωρίς ένα γκολ που θα την οδηγούσε σταδιακά σε έναν αξιοπρεπή αποκλεισμό και είχε ένα καλό σουτ του Χούντελααρ στο 8′ που μπλόκαρε ο Κασίγιας.

Από εκεί και πέρα, η Ρεάλ ανέλαβε τον έλεγχο, πήρε την κατοχή και επέβαλε τον ρυθμό της. Είχε μάλιστα δύο ελαφρώς άστοχες κεφαλιές με τον Ράμος στο 16′ και τον Βαράν στο 18′ , μέχρι το 22′ που άνοιξε και το σκορ: ήταν μια ωραία ασίστ του Μπέιλ για τον Ρονάλντο που σκόραρε με προβολή, πετυχαίνοντας το 12ο προσωπικό γκολ σε 7 φετινά ματς στη διοργάνωση.

Η Σάλκε εμφάνιζε μεγάλα κενά στην άμυνα, ενώ οι γηπεδούχοι έμπαιναν όποτε ήθελαν στην περιοχή των Γερμανών, με τους Μπέιλ και Ρονάλντο να κάνουν πάρτι. Στο 28′, μάλιστα, ο Μοράτα έχασε μια σπουδαία ευκαιρία να κάνει το 2-0 από αιφνιδιασμό που ξεδίπλωσε ο Μπέιλ.

Εντελώς αναπάντεχα, όμως, η Σάλκε έφτασε στην ισοφάριση, δείχνοντας ότι δεν πήγε στην Μαδρίτη για να γνωρίσει άλλον ένα διασυρμό. Το 1-1 έγινε στο 31′ με ένα δυνατό σουτ του Χούγκλαντ και αφού η μπάλα κόντραρε στον Ράμος και ξεγέλασε τον Κασίγιας. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τη Ρεάλ να χάνει άλλες δύο ευκαιρίες με τον Ίσκο και τον Μοράτα στο 33′ και στο 35′ αντίστοιχα.

Το ματς ήταν ανοιχτό και η Σάλκε το πάλευε. Όμως οι Μαδριλένοι ήταν εκείνοι που έχαναν ευκαιρίες (Ρονάλντο στο 51′, Ίσκο στο 55′) και που… έβαζαν γκολ! Μέσα σε δύο λεπτά, στο 74′ και στο 76′, η Ρεάλ έβαλε τέλος στο ματς και έκοψε τα φτερά των Γερμανών: αρχικά ο ο Ρονάλντο πέρασε τον Παπαδόπουλο, μπήκε στην περιοχή και σκόραρε με το δεξί για το 2-1 και αμέσως μετά ο Πορτογάλος σούταρε στο δοκάρι, ο Μοράτα πήρε το “ριμπάουντ” και σημείωσε το 3-1 από κοντά.

Η συνέχεια περιελάμβανε δύο(!) δοκάρια από τον πραγματικά απίθανο Ρονάλντο και πολλή… συντήρηση δυνάμεων για τους Μαδριλένους, μιας και την Κυριακή έρχεται… η Μπαρτσελόνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΡΕΑΛ Μ.: Κασίγιας, Κοεντράο, Βαράν, Ράμος (70′ Καρβαχάλ), Νάτσο, Ίσκο, Ιγιαραμέντι, Αλόνσο (46′ Κασεμίρο), Ρονάλντο, Χεσέ (8′ Μπέιλ), Μοράτα.

ΣΑΛΚΕ: Φάρμαν, Χούγκλαντ, Χέβεντες (58′ Παπαδόπουλος), Ματίπ, Κολάσινατς, Μέγερ, Ντράξλερ, Αϊχάν (81′ Ανάν), Νόισταντερ, Ομπάσι, Χούντελααρ.

Πηγή: contra.gr