H 25-χρονη Simona de Silvestro υπέγραψε με την Sauber, για να μπει στο πρόγραμμα προετοιμασίας οδηγών της Ελβετικής ομάδας. Σκοπός της είναι να προετοιμαστεί κατάλληλα για να βγάλει το ειδικό δίπλωμα που είναι απαραίτητο για όλους τους οδηγούς Formula 1 (την Super Licence), έτσι ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα του 2015.

Η Iron Lady αγωνίστηκε το 2005 στην Ιταλική Formula Renault και έπειτα δοκίμασε την τύχη της στην Αμερική, καθώς δεν έβρισκε τους απαραίτητους χορηγούς στην Ευρώπη. Εκεί αγωνίστηκε στην Formula BMW, δοκιμάζοντας ξανά την τύχη της το 2007 στην Ευρώπη με τα μονοθέσια GP2. Μην μπορώντας να φτάσει τους χρόνους των Davide Valsecchi και Giedo van der Garde, αποφάσισε να ξανά-μετακομίσει στις ΗΠΑ, όπου και αγωνιζόταν τα τελευταία 4 χρόνια στο πρωτάθλημα IndyCar, μαθαίνοντας τις πίστες απ’έξω.

Εκεί κέρδισε το παρατσούκλι “Iron Lady” όντας η πρώτη γυναίκα στο βάθρο πίστας δρόμου και το βραβείο “Rookie of the Year” το 2010. Η de Silvestro δήλωσε ενθουσιασμένη που επιστρέφει κοντά στο όνειρό της:

Είναι ένα μεγάλο βήμα προς την επίτευξη του ονείρου μου και είμαι πολύ χαρούμενη που έχω την ευκαιρία να το κάνω με μια τόσο σπουδαία ομάδα. Η Sauber F1 Team είναι μια ομάδα με ιστορία και η μόνη Ελβετική ομάδα στη Formula 1.

Περισσότερες δηλώσεις μπορείς να διαβάσεις στο δελτίο τύπου της ομάδας.

Πηγή: autoblog.gr