Ελεύθερα ακόμα και την Πέμπτη μπορεί να είναι τα δύο έγκλειστα μέλη του συγκροτήματος, αν τελικά ψηφιστεί ο νόμος περί εκτεταμένης αμνηστίας. Ομόφωνα υιοθέτησε το νόμο περί αμνηστίας με την πρώτη ανάγνωση, η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου Κρατική Δούμα. Αν ο νόμος ψηφιστεί στην τελική ανάγνωσή του, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, υπάρχει πιθανότητα αποφυλάκισης των δύο μελών των Pussy Riot ακόμα και την επόμενη μέρα, σύμφωνα , με τις δηλώσεις της δικηγόρου τους Ιρίνα Χρούνοβα. Το ρωσικό γυναικείο πανκ συγκρότημα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, εξαιτίας τραγουδιού πολιτικής διαμαρτυρίας εναντίον του Πούτιν που παρουσίασαν σε εκκλησία της Μόσχας.

Στο ίδιο κλίμα αισιοδοξίας, για άμεση αποφυλάκιση των δυο μελών του συγκροτήματος Ναντέζντα Τολοκονίκοβα και Μαρία Αλιόχινα, ήταν και η ανακοίνωση στο twitter του συζύγου της πρώτης, Πιότρ Βερζίλοφ, γράφοντας πως οι αρχές της φυλακής έχουν δηλώσει πως η Τολοκονίκοβα και η Αλιόχινα θα αποφυλακισθούν αμέσως.

Ο νόμος περί αμνηστίας υποβλήθηκε από το Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν προκειμένου να τιμηθεί η επέτειος των είκοσι χρόνων του ρωσικού Συντάγματος. Σύμφωνα με τον Ρώσο συνήγορο του πολίτη για τα ανθρώπινα δικαιώματα Βλαντίμιρ Λούκιν με αυτόν το νόμο μπορεί να αποφυλακιστούν έως και 22.000 κρατούμενοι.

Πηγή: athensvoice.gr