Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, μετά από τη νέα προσφυγή που είχε καταθέσει στη δικαιοσύνη ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Η απεργία πάντως δεν κρίθηκε καταχρηστική και σύμφωνα με πληροφορίες οι διοικητικοί υπάλληλοι προσανατολίζονται εκ νέου σε απεργία με διαφορετικά αιτήματα.

Θα εξαντλήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για συνέχιση των κινητοποιήσεων , δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Σταύρος Μωυσίδης, ειδικός Γραμματέας Συλλόγου Διοικητικού Προωπικού Παν. Αθηνών.

Στο μεταξύ, το αδιέξοδο εντείνεται και από τις καταλήψεις. Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών οι φοιτητές αποφάσισαν κατάληψη στη Νομική, το Φυσικό, το Μαθηματικό, το Χημικό, το Βιολογικό, το Παιδαγωγικό και την Πληροφορική.

Πάντως, άλλες δύο σχολές του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, ύστερα από γενικές συνελεύσεις φοιτητών αποφάσισαν να ανοίξουν. Συνολικά τρεις από τις σχολές δηλαδή οι πολιτικοί μηχανικοί, οι χημικοί μηχανικοί και οι μηχανολόγοι μηχανικοί αποφάσισαν να σταματήσουν τις καταλήψεις και να προχωρήσουν στην επαναληπτική εξεταστική και μετά σε μαθήματα.

Πηγή: skai.gr