Με αφορμή την ιδιαίτερα αρνητική εικόνα που παρουσιάζει η Βέροια ο Γιάννης Παπαγιάννης δήλωσε: «Η δυσάρεστη κατάσταση με τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν από τους κάδους απορριμμάτων και να διαμορφώνουν μία απαράδεκτη εικόνα, εντάθηκε, δυστυχώς, τις τελευταίες μέρες. Πλέον εκτείνεται με ανεξέλεγκτο βαθμό σε όλη την πόλη και τα χωριά του Δήμου Βέροιας με κίνδυνο για την υγεία και ασφάλεια των συμπολιτών μας. Η δημοτική Αρχή πρέπει τώρα να δράσει αποφασιστικά και συντονισμένα ώστε να φέρει χειροπιαστά αποτελέσματα και με αποφάσεις ουσίας να δώσει λύσεις.

Ο συνδυασμός κάδων απορριμμάτων να ξεχειλίζουν από σκουπίδια, σκουπίδια έξω από τους κάδους τα οποία περιφέρουν αδέσποτα ζώα, η αποπνεόμενη δυσωδία, καθότι οι κάδοι δεν πλένονται συστηματικά, η αναζήτηση τροφής από αδέσποτα σκυλιά και γάτες, διαμορφώνουν μία απαράδεκτη και θλιβερή εικόνα. Κάποιοι ενδεχομένως νομίζουν ότι μας έχουν συνηθίσει σε αυτή την κατάντια. Εμείς όμως πρέπει να διατρανώσουμε δημοσίως ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι αποδεκτή, αυτή η εικόνα δεν είναι για εμάς και τη Βέροιά μας, αυτό το πρόβλημα πρέπει να εξαλειφθεί άμεσα και δια παντός. Η λύση είναι η προγραμματισμένη οργάνωση και σοβαρή αξιοποίηση των υποδομών της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου, η καλή χρήση του υλικού εξοπλισμού, οι δυναμικές αποφάσεις για την καθημερινότητά μας, σε συνδυασμό με την εφαρμογή της νομοθεσίας για τα αδέσποτα ζώα δια της αξιοποίησης των υφιστάμενων ευρωπαϊκών πόρων. Τα απορρίμματα, όπως σε κάθε άλλη ευρωπαϊκή πόλη, μπορούν να αποτελέσουν πηγή εσόδων, δια της ανακύκλωσης και της πώλησης αυτών, και όχι «πρόβλημα», όπως το βλέπει η σημερινή διοίκηση του Δήμου Βέροιας.

Παράλληλα ο Δήμος οφείλει να ενημερώσει με δημόσιο τρόπο ασυνείδητους πολίτες ότι η χρήση πράγματος από το οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος δηλητηρίασης ζώου συνιστά ποινικό αδίκημα και επισύρει σοβαρές ποινές, ιδίως σήμερα που η παρουσία των αδέσποτων ζώων, λόγω της μη ορθής λειτουργίας του κυνοκομείου παρουσιάζει αυξητικό ρυθμό. Η δηλητηρίαση των αδέσποτων ζώων εκτός από παράνομη πράξη δεν μπορεί να συνιστά λύση του προβλήματος και είναι απάνθρωπη και καταδικαστέα. Τα ζώα πρέπει να τελούν υπό την σοβαρή προστασία και φύλαξη της συντεταγμένης Πολιτείας, όπως συμβαίνει σε κάθε πολιτισμένη πόλη της ανεπτυγμένης Ευρώπης.

Η Βέροια του αύριο πρέπει και μπορεί να είναι πεντακάθαρη, τα απορρίμματα δέον να συγκεντρώνονται με γρήγορο και χρήσιμο για τους πολίτες τρόπο, με στόχο την ευημερία και την άνοδο της ποιότητας ζωής.»