27 Σεπτεμβρίου 1998. Η μέρα που γεννήθηκε η Google. 15 χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης έκανε την εμφάνιση της αλλάζοντας για πάντα τον τρόπο με τον οποίο αναζητούν πληροφορίες στο διαδίκτυο εκατομμύρια χρήστες.

google-search-bannerΤο Google ξεκίνησε σαν μια κολεγιακή εργασία από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν το 1996 για να φτάσει σήμερα να είναι ένας κολοσσός στις υπηρεσίες αναζήτησης πληροφοριών. γουγλης, googlaro, google it, ψάξτο στο google, θα ρωτήσω το google είναι μερικές από τις καθημερινές εκφράσεις αυτών που αναζητούν ή προτρέπουν σε άλλους να αναζητήσουν πληροφορίες. Είναι βέβαιο πως οι εκφράσεις αυτές είναι συνώνυμες του “ψάχνω πληροφορίες στο διαδίκτυο”.

Η λέξη “Google” προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης Googol, η οποία εκφράζει μαθηματικό όρο (τον οποίο εισήγαγε ο Milton Sirotta) και σημαίνει το «1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά».

Τον Απρίλιο του 2007 η Google εδραιώθηκε ως η πρώτη υπηρεσία αναζήτησης εκτοπίζοντας την έως τότε πρωτοπόρα Microsoft!

Σήμερα μιλάμε για μία εταιρεία η οποία έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά της σε τομείς όπως οι διαδραστικοί χάρτες google maps, διαφήμιση (google adwords, adsense), blogging, υπηρεσίες email, κ.α.

Το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε για το μέλλον αυτής της εταιρείας είναι να συνεχίσει να αναπτύσσεται με τέτοιους ρυθμούς και για τα επόμενα 15 χρόνια και φυσικά να μην σταματά να μας εκπλήσσει ποτέ!

 

.Χρόνια πολλά Google!