Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις της Α’ τάξης Δημοτικού των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας συνεχίζονται με ενθουσιασμό. Αυτή τη φορά οι μαθητές μας επισκέφτηκαν το ταχυδρομείο της πόλης μας.

Η αφορμή ήταν το μάθημα της Γλώσσας και πιο συγκεκριμένα «Tο γράμμα για την Ιωάννα». Τα παιδιά έμαθαν για την επικοινωνία των ανθρώπων με την αλληλογραφία, πώς γράφουμε γράμματα, τι γράφουμε και πώς τα στέλνουμε. Έτσι πρότειναν να στείλουν κι εκείνα ένα γράμμα με παραλήπτες τους γονείς τους.

Ήταν μία καλή ευκαιρία για να μάθουν πώς στέλνουμε γράμματα, πού γράφουμε τις διευθύνσεις κ.ά. Όλα έγιναν με μυστικότητα. Με τη βοήθεια της δασκάλας τους, Ποτουρίδου Γεωργία, ο κάθε μαθητής έγραψε το γράμμα του, έκανε την ζωγραφιά του, ετοίμασε το φάκελό του με αποστολέα και παραλήπτη και η εκπαιδευτική επίσκεψη ξεκίνησε.Στο ταχυδρομείο, περιμένοντας στη σειρά τους αγόρασαν τα γραμματόσημα, τα κόλλησαν στο φάκελό τους και στη συνέχεια τον έριξαν στο μεγάλο κίτρινο γραμματοκιβώτιο.

Έγινε συζήτηση για τον Ταχυδρόμο και για το πώς θα φτάσει το γράμμα στο σπίτι τους. Όλοι οι μαθητές μας έμειναν ενθουσιασμένοι και είχαν μία μικρή αγωνία για το πότε θα φτάσει το γράμμα τους στο σπίτι, αλλά και για την μεγάλη έκπληξη που περίμενε τους γονείς τους.

Έτσι όμορφα έκλεισε η μικρή μαθησιακή μας επίσκεψη στα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Γεωργία M. Ποτουρίδου

Εκπαιδευτικός – Νηπιαγωγός

Πτυχιούχος Τ.Ε.Π.Α.Ε. του Α.Π.Θ