Στα πλαίσια της προώθησης του Θρησκευτικού Τουρισμού της περιοχής μας, την Παρασκευή 2/11 επισκέφθηκαν την Ημαθία 10 Γερμανοί καθολικοί ιερείς, που θα αποτελέσουν τους αρχηγούς οργανωμένων γκρουπ Γερμανών τουριστών για το 2013.   

Τους Γερμανούς ιερείς συνόδευε ο κ. Ανέστης Οσιπίδης, οργανωτής των Εκθέσεων Θρησκευτικού Τουρισμού στη Γερμανία και της οργάνωσης των ταξιδιών, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις εδώ και χρόνια με την Περιφέρεια και τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καραπαναγιωτίδη και ο υπ. Τουρισμού της Π.Ε. Ημαθίας κ. Γιώργος Σαλιάγκας.

 Η ομάδα των Γερμανών επισκέφθηκε αρχικά τη Βεργίνα και στη συνέχεια τη Βέροια με πρώτο σταθμό το Βήμα του Απ. Παύλου. Εκεί τους υποδέχτηκε, από την Μητρόπολη Βέροιας, ο Αρχιμ. Γεώργιος Χρυσοστόμου και άλλοι κληρικοί της Μητρόπολης, ο οποίος τους ενημέρωσε για την ιστορία του Βήματος και τον Απ. Παύλο και τους προσέφερε ενημερωτικό υλικό.

 Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην πόλη της Βέροιας και το μεσημέρι κατέληξαν στο Οινοποιείο ΔΑΛΑΜΑΡΑ στη Νάουσα όπου γεύτηκαν το φημισμένο ξυνόμαυρο κρασί και τοπικά εδέσματα. Η παραμονή τους στην Ημαθία ολοκληρώθηκε με επίσκεψή τους στην Παναγία Σουμελά.

 Οι Γερμανοί ιερείς ενθουσιάστηκαν τόσο με τον πλούτο όλων αυτών των περιοχών και μνημείων που επισκέφθηκαν, όσο και με τη ζεστή φιλοξενία που τους περιέλαβαν όλοι οι φορείς και επαγγελματίες.

 Τέλος, από των υπ. Τουρισμού της Π.Ε. Ημαθίας Γιώργο Σαλιάγκα, τους παραδόθηκε πλούσιο προωθητικό – ενημερωτικό υλικό που θα χρησιμοποιήσουν για την καλύτερη γνώση της περιοχής, ενόψει των επικείμενων οργανωμένων επισκέψεων Γερμανών τουριστών.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα