Στην Αθήνα βρέθηκε την προηγούμενη βδομάδα ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, όπου και συναντήθηκε, παρουσία του βουλευτή Ημαθίας κ. Γιώργου Ουρσουζίδη με την υφυπουργό Οικονομικών κα.Κατερίνα Παπανάτσιου, καθώς  και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο Υπουργείο Οικονομικών τέθηκε το ζήτημα της παράτασης της παραχώρησης στην Π.Ε Ημαθίας , της έκτασης 42 στρεμμάτων στην περιοχή του κόμβου της Εγνατίας με τη Βέροια, καθώς και μια σειρά άλλων θεμάτων, που είχαν συμβασιοποιηθεί  από την προηγούμενη κυβέρνηση το 2014, αλλά δεν υλοποιήθηκαν, όπως η κατασκευή πεζογέφυρας στο φράγμα του Αλιάκμονα και η συντήρηση του υφιστάμενου οδοστρώματος της  γέφυρας, ο καθαρισμός του Λουδία, για τον οποίο υπάρχει προκαταρκτική μελέτη και ασφαλτόστρωση αγροτικής οδοποιίας σε περιοχές της Ημαθίας.

Ακολούθησε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου τέθηκαν από την κ. αντιπεριφερειάρχη μια σειρά ζητημάτων, όπως η δίκαιη διευθέτηση  στην  καλλιεργητική διανομή των 12.000 στρεμμάτων στο έλος Κλειδίου, η προώθηση των σχεδίων βελτίωσης των νέων αγροτών και η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων των βοοτρόφων της Ημαθίας που επλήγησαν από την οζώδη δερματίτιδα.

Επίσης ο κ. Καλαϊτζίδης ζήτησε  τα χρήματα που καταβάλλουν ως αποζημίωση υπερωριακής απασχόλησης οι ιδιώτες στους γεωπόνους της Π.Ε Ημαθίας, στα πλαίσια των προβλεπόμενων εξαγωγικών ελέγχων, να πηγαίνουν κατευθείαν στο ταμείο της Περιφερειακής Ενότητας, ώστε να αποδίδονται άμεσα στους δικαιούχους, επιλύοντας έτσι την  υφιστάμενη γραφειοκρατική κωλυσιεργία.

Στα πλαίσια των συναντήσεων του  ο κ.αντιπεριφερειάρχης έκανε την εξής δήλωση: « Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον βουλευτή Ημαθίας κ. Γιώργο Ουρσουζίδη για την αμέριστη συμπαράσταση του στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. Ευελπιστώ ότι η κυβέρνηση θα φροντίσει  άμεσα ώστε να βρεθούν λύσεις».