Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Δημοτ. Σχολείου Βέροιας με αφορμή ανώνυμη επιστολή που στάλθηκε στη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και είδε το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την κατασκευή πολυτελούς κουζίνας σε αίθουσα του Σχολείου η οποία διαμορφώθηκε για τις ανάγκες του διδακτικού προσωπικού, ομόφωνα και προς αποκατάσταση της αλήθειας ανακοινώνει τα εξής:

1. Από το 1997, έτος που ανακαινίσθηκε πλήρως το Σχολείο,  δύο αίθουσές του στεγάσθηκαν στον, χαρακτηρισμένο από τους αρμόδιους μηχανικούς, ισόγειο χώρο του διδακτηρίου. Μάλιστα οι δύο αυτές συγκεκριμένες αίθουσες διαμορφώθηκαν και ανακατασκευάστηκαν στο πλαίσιο της γενικής ανακατασκευής του διδακτηρίου με σκοπό να χρησιμοποιηθούν ως αίθουσες διδασκαλίας. Η κατάσταση αυτή διατηρήθηκε αδιαλείπτως από το 1997 χωρίς ποτέ να τεθεί θέμα καταλληλότητας και χωρίς να υπάρξει καμία σχετική διαμαρτυρία ή καταγγελία. 
2.  Έως και το προηγούμενο σχολικό έτος το Σχολείο λειτουργούσε με οκτώ τμήματα τάξεων από τα οποία τα έξι στεγαζόταν στον 1ο όροφο του κτιρίου και τα δύο στον ισόγειο. Από εφέτος, και με βάση τον αριθμό των μαθητών στην ευρύτερη περιοχή, το Σχολείο θα λειτουργεί με επτά τμήματα, με αποτέλεσμα να ελευθερωθεί μία αίθουσα στον 1ο όροφο.
3. Στο Σχολείο υπηρετούν συνολικά 19 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι έως και την προηγούμενη σχολική χρονιά  αναγκάζονταν να κάνουν τα διαλείμματά τους, να συνεδριάζουν, να προετοιμάζονται και να δέχονται τους γονείς  σε ένα χώρο μόλις 10 τ.μ. ο οποίος ήταν παράλληλα και γραφείο του Δ/ντή.
4. Με βάση τις ανωτέρω ανάγκες και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει, για λόγους συνεργασίας, να βρίσκονται σε χώρο πλησίον του γραφείου του Δ/ντή και να έχουν άμεση πρόσβαση στο εκπαιδευτικό – εποπτικό υλικό, καθώς και στα υποστηρικτικά μέσα (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτοτυπικά κλπ)  αποφασίστηκε όπως η μία διαθέσιμη αίθουσα του Σχολείου, στον 1ο όροφο, διαμορφωθεί σε γραφείο εκπαιδευτικού προσωπικού και παράλληλα να διατεθεί για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Ολοήμερου Τμήματος. Για την απόφαση αυτή λήφθηκε επίσης υπόψη το γεγονός ότι η συγκεκριμένη αίθουσα λειτουργούσε έως το 1997 ως γραφείο εκπαιδευτικών, διαθέτοντας εξ’ αρχής και τις αναγκαίες γι’ αυτό υποδομές (παροχή νερού, αποχέτευση, εντοιχισμένη βιβλιοθήκη). 
5. Στην υπό διαμόρφωση αίθουσα ο Δ/ντής, σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων, ανέλαβε πρωτοβουλίες έτσι ώστε αυτή να εξυπηρετεί, τόσο τις ανάγκες των εκπαιδευτικών, όσο και αυτές του Ολοήμερου Τμήματος στο θέμα της προετοιμασίας της σίτισης των μαθητών που έως και πέρυσι γινόταν στον ισόγειο χώρο. Για το σκοπό αυτό ο Δ/ντής ζήτησε: α) από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας τη διάθεση εξοπλιστικού υλικού από τα καταργηθέντα Γραφεία Εκπαίδευσης, β) από το Δήμο Βέροιας τη διάθεση τεχνικών (υδραυλικού και επιπλοποιού) για τις αναγκαίες παρεμβάσεις και κατασκευές, και γ) από τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Βέροιας την κάλυψη των σχετικών δαπανών, που στο σύνολό τους προϋπολογίστηκαν και έφτασαν στο ποσό των 650 ευρώ.
6. Μετά τη διάθεση εξοπλιστικών υλικών από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας (γραφεία, καρέκλες κλπ) και τις αναγκαίες εργασίες οι οποίες συμπληρώθηκαν με την εθελοντική συμμετοχή εκπαιδευτικών και γονέων (ελαιοχρωματισμός, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, εργασίες σύνδεσης υπολογιστών κλπ), καθώς και με δωρεές από επαγγελματίες  που είναι γονείς μαθητών, ο συγκεκριμένος χώρος  διαθέτει σήμερα για τους εκπαιδευτικούς, ένα γραφείο συνεδριάσεων, ένα γραφείο εργασίας και δύο γραφεία Η/Υ,  και για τις ανάγκες  σίτισης των μαθητών, ένα ψυγείο και ένα φούρνο. 
7. Η «κουζίνα» του ανωτέρω χώρου, που στην καταγγελία παρουσιάζεται ως ιδιαίτερα πολυτελής, είναι στην πραγματικότητα κατασκευασμένη από το απλούστερο και φθηνότερο υλικό της αγοράς και αποτελείται από τρία ντουλάπια και ένα πάγκο μήκους δύο μέτρων στον οποίο τοποθετήθηκε ο φούρνος του Ολοήμερου Τμήματος προς εξυπηρέτηση του σερβιρίσματος των μαθητών. Επισημαίνουμε ότι η υποδομή αυτή υπάρχει σε όλα τα σχολεία που διαθέτουν Ολοήμερο Τμήμα.
Με βάση τα ανωτέρω, ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου, χωρίς να παραγνωρίζει την ανάγκη για περισσότερες αίθουσες και καλύτερες συνθήκες διδασκαλίας, εκφράζει την αγανάκτησή του διότι ανώνυμες και ψευδώνυμες καταγγελίες διαστρεβλώνουν πλήρως την  πραγματικότητα, διασύρουν πρόσωπα και υποβιβάζουν το ρόλο, την αποστολή και την ευαισθησία των εκπαιδευτικών παρουσιάζοντάς τους ως υπαλλήλους που, αδιαφορώντας για τους μαθητές τους, προτιμούν αυτοί να διαβιούν σε άνετα και πολυτελή γραφεία – τραπεζαρίες με πολυτελείς μάλιστα «κουζίνες» στη διάθεσή τους.
Σε μια εποχή που  σχολείο και κοινωνία πρέπει να βαδίσουν μαζί για την υπέρβαση των σοβαρών και ποικίλων προβλημάτων, ορισμένοι, για προφανείς και ιδιοτελείς λόγους και κρυπτόμμενοι πίσω από την ανωνυμία τους «ανακαλύπτουν» αδιαφανείς διαδικασίες, προκλητικές δαπάνες και κυρίως αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά.
Σε όλα αυτά ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Δημοτ. Σχολείου Βέροιας απαντά με το καθημερινό παιδαγωγικό και διδακτικό του έργο και δηλώνει πως είναι στη διάθεση  κάθε καλοπροαίρετου που θα ήθελε να διαπιστώσει από κοντά την πραγματικότητα. 
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα