Θετικός για την έναρξη των διαδικασιών παραχώρησης του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου της Πλατείας Ωρολογίου στο Δήμο Βέροιας εμφανίστηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, κατά τη συνάντηση συνεργασίας που είχε με τη Δήμαρχο Βέροιας, Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη, παρόντος του Γενικού Γραμματέα Δικαιοσύνης και Διαφάνειας, Νικόλα Κανελλόπουλου, την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου.

Μετά από μια κοπιώδη προσπάθεια δυο ετών, αλλεπάλληλες επισκέψεις και εξαντλητική έρευνα στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου (ΚΕΔ), φαίνεται πως ξεκαθαρίζει οριστικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Μεγάρου καθώς και η προοπτική παραχώρησής του στο Δήμο Βέροιας, με τη σύμφωνη γνώμη της Ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Στη διάρκεια της συνάντησης, η Δήμαρχος Βέροιας εξέθεσε τους σοβαρούς λόγους για τους οποίους το παλιό Δικαστικό Μέγαρο δεν πρέπει να μείνει ούτε στιγμή εγκαταλελειμμένο μετά την μετεγκατάσταση των Δικαστικών Υπηρεσιών στο νεόδμητο Δικαστικό Μέγαρο στην είσοδο της πόλης, διότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα δημιουργούσε τεράστιο πλήγμα τόσο στις κτηριακές εγκαταστάσεις του οι οποίες προ διετίας συντηρήθηκαν από το Δήμο όσο και στην ευρύτερη εικόνα της Πλατείας Ωρολογίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα καταστήματα και την τουριστική κίνηση στα μνημεία της περιοχής.
Ο κ. Ρουπακιώτης, με τη σειρά του, ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες για την παραχώρηση ενέργειες και να ενημερώνεται σε τακτική βάση για την πορεία της όλης διαδικασίας.
Τέλος, με την ευκαιρία της επίσκεψης, η Δήμαρχος κάλεσε την Ηγεσία του Υπουργείου στη Βέροια ώστε να παραβρεθεί στην τελετή εγκαινίων του νέου Δικαστικού Μεγάρου που όπως φαίνεται θα πραγματοποιηθεί τους προσεχείς μήνες. 
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα