«ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ» ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ «ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΟΣ» ΧΑΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΥΠΕΡ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ

Με το από 31 Αυγούστου 2012 έγγραφο μας που απευθύναμε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητήσαμε την δημοσίευση στην ιστοσελίδα του Δήμου, όλων των εισηγητικών των τακτικών θεμάτων, για την έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση των δημοτών που θέλουν να λάβουν γνώση για το τι πρόκειται να αποφασιστεί για λογαριασμό όλων μας και ομοίως τη δημοσίευση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, για όσους θέλουν να πληροφορηθούν τον τρόπο συμμετοχής στη διαδικασία, όπως προβλέπει ο Νόμος.  


Τα παραπάνω αιτήματα που δεν απαιτούν τη δαπάνη ούτε ενός ευρώ για την ικανοποίηση τους, ενώ συμβάλλουν στη δημοκρατικότερη και διαφανή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν ικανοποιήθηκαν μέχρι σήμερα με την επίκληση ενδεχόμενης παραβίασης «προσωπικών δεδομένων», την οποία διερευνά η Νομική Υπηρεσία του Δήμου!
Φυσικά εμείς γνωρίζαμε ότι δεν πρόκειται για προσπάθεια διαφύλαξης «προσωπικών δεδομένων», αλλά «δεδομένων δημοσίων προσώπων» έχοντας ήδη σε γνώση μας την υπ’ αριθμόν 485/27-8-12 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία, κατόπιν μιας θυελλώδους συνεδρίασης με καταγγελίες και αποχωρήσεις δημοτικών συμβούλων, με μόλις 13 ψήφους υπέρ και 15 λευκά, χαρίστηκαν τα πρόστιμα που ορθώς επέβαλλε η Οικονομική Επιτροπή για παραβάσεις που ορθώς κατέγραψε η Δημοτική Αστυνομία, μετά από παρέμβαση ανώτατου αιρετού προσώπου που εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της συγκεκριμένης επιχείρησης!
Το γεγονός αυτό πολιτικής σήψης, έγινε με τόσο προκλητικό τρόπο που συνιστά κατάργηση κάθε έννοιας ισονομίας και ισοπολιτείας, που ως αναγκαία προϋπόθεση πάντα έχει την έλλειψη ενημέρωσης και την απουσία των πολιτών από τις διαδικασίες. Αντίθετα στην αμέσως επόμενη υπόθεση που ακολούθησε, το Δημοτικό Συμβούλιο εφάρμοσε το Νόμο επιβάλλοντας τα πρόστιμα σε βάρος ιδιώτη επιχειρηματία που δεν έφερε κανένα «τίτλο» ή ιδιότητα που να του εξασφαλίζει «πολιτική και οικονομική ασυλία», εκδίδοντας την υπ’ αριθμόν 486/27-8-12 απόφαση, και πάλι εν μέσω διαπληκτισμών και καταγγελιών από δημοτικούς συμβούλους, προκαλώντας την αντίδραση του επιχειρηματία που …αδικήθηκε με την εφαρμογή του Νόμου, ότι θα προσφύγει για την ακύρωση της απόφασης. Αποτέλεσμα της έντασης που επικράτησε ήταν η αναβολή της συζήτησης για τις επόμενες επιχειρήσεις που έπρεπε να επικυρωθούν τα πρόστιμα τους…
Στην προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου, το 11ο θέμα αφορά «Έγκριση ή μη ανάκλησης της υπ’ αριθμ. 486/12 απόφασης του Δ.Σ.».
Σημειωτέο ότι στην ηλεκτρονική αποστολή των εισηγητικών προς τους Δημοτικούς Συμβούλους, το εισηγητικό για το θέμα αυτό «λείπει», οπότε και οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν πλήρη άγνοια για την εισήγηση, την οποία έχουν λάβει μόνο οι αρχηγοί παρατάξεων, «άγνωστο» για ποιο λόγο. Η εισήγηση λοιπόν προβλέπει την ανάκληση του προστίμου που νομίμως επιβλήθηκε στον επιχειρηματία, με την επίκληση λόγων ισονομίας και δεοντολογίας σε σχέση με την 485/12 απόφαση, όπου όμως ο Νόμος και η εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής καταστρατηγήθηκαν και τα πρόστιμα χαρίστηκαν, χωρίς καμία –εμφανή τουλάχιστον- αιτιολογία, χωρίς να περιλαμβάνει η νέα εισήγηση ούτε καν τα κείμενα των δύο αποφάσεων, ως όφειλε.
Στην πραγματικότητα η ανάκληση της δεύτερης απόφασης –όπου εφαρμόστηκε ο Νόμος- επιχειρείται προκειμένου να μην προσφύγει ο ιδιώτης επιχειρηματίας κατά της χαριστικής απόφασης υπέρ του αιρετού «άρχοντα» και να «κουκουλωθεί» κατά το κοινώς λεγόμενο η υπόθεση και …ούτε γάτα, ούτε ζημιά! Παράλληλα, θα πάρει επιτέλους και η Δημοτική Αστυνομία «το μάθημα της», άλλη φορά να μην γράφει …υψηλά ιστάμενους και να κάνει τα «στραβά μάτια» !!! Στη συνέχεια προφανώς η ίδια απαλλακτική απόφαση θα ισχύσει και για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις για τις οποίες είχε αναβληθεί η συζήτηση,  ώστε να υπάρξει πλήρης συγκάλυψη.
Όμως δεν είναι δυνατό να διορθώσεις ένα λάθος, κάνοντας ένα άλλο.
Με αυτά τα δεδομένα είναι επιβεβλημένη η αναβολή της συζήτησης του 11ου θέματος, προκειμένου να έρθει προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση μαζί με τα κείμενα των δύο αποφάσεων, οπότε και θα αποφασιστεί ποια από τις δύο αποφάσεις θα ανακληθεί, αυτή στην οποία καταστρατηγήθηκε ο Νόμος ή αυτή στην οποία εφαρμόστηκε, ευελπιστώντας ότι θα υπερισχύσει η κοινή λογική και ο σεβασμός της αξιοπρέπειας και νοημοσύνης των πολιτών.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα