Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας. Αμέσως μετά η τρόικα μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό.

«Η τρόικα ζήτησε διευκρινήσεις, οι συζητήσεις συνεχίζονται» , δήλωσε ο κ. Στουρνάρας. Η διαφορά, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, βρίσκεται περίπου στα δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση πάντως διαμηνύει ότι δεν υπάρχει εμπλοκή με την τρόικα.

Ταυτόχρονα, όπως έγινε γνωστό ο Αντώνης Σαμαράς είχε σειρά επαφών με Ευρωπαίους ομολόγους του και θεσμικούς αξιωματούχους της Ένωσης, επιχειρώντας παράλληλα και πολιτική διαπραγμάτευση για να κλείσει το πακέτο.

Στο μεταξύ κατατέθηκε στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Στόχος η μείωση του ελλείμματος στο 4,2% από 6,6% που υπολογίζεται ότι θα κλείσει φέτος. Σύμφωνα δε με τις εκτιμήσεις, το 2013 θα είναι ακόμη μία χρονιά ύφεσης, η 6η κατά σειρά, αφού η ελληνική οικονομία προβλέπεται ότι θα συρρικνωθεί περισσότερο απ’ όσο αναμενόταν, δηλαδή κατά 4% του ΑΕΠ.

Πηγή: skai.gr