Στη φυλακή οδηγήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 63χρονος από το δήμο Καβάλας που κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά επί τρία χρόνια 9χρονο κοριτσάκι. Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη ύστερα από την καταγγελία που έκανε η ανήλικη, συνοδευόμενη από τη θεία της στην αστυνομία. Αυτή τη στιγμή ο 63χρονος βρίσκεται στις φυλακές Τρίπολης αναμένοντας να οριστεί η ημερομηνία της δίκης.

Πως ξεκίνησαν όλα…

Ο 63χρονος Έλληνας που ζούσε μαζί με τη Βουλγάρα σύζυγο του σε χωριό της Καβάλας (δεύτερη σύζυγος του) , κατηγορήθηκε από την κόρη της συζύγου του η οποία όπως είπε στην ασφάλεια διαπίστωσε πρόβλημα υγείας στο παιδί και στη συνέχεια το ίδιο το παιδί κατέθεσε με λεπτομέρειες υποστηρίζοντας ότι έχει βιαστεί από τον θετό παππού της.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η Βουλγάρα σύζυγος του 63χρονου κατηγορούμενου είχε δύο παιδιά από προηγούμενο γάμο, η μητέρα του εννιάχρονου κοριτσιού ζει στην Καλαμάτα και το παιδί ζούσε με τη θεία της στις Κρηνίδες και επισκεπτόταν σχεδόν καθημερινά τη γιαγιά της και τον 63χρονο θετό παππού της που διατηρούσαν επιχείρηση στη Λυδία (στο όνομα της γυναίκας του).

Η θεία του παιδιού με την οποία έμενε το 9χρονο κοριτσάκι κατήγγειλε αρχικά το γεγονός στην ασφάλεια, στη συνέχεια η ασφάλεια μίλησε με το κορίτσι το οποίο ανάφερε με λεπτομέρειες όσα έγιναν υποδεικνύοντας ως δράστη τον παππού (σύμφωνα με την κατάθεση της) και στη συνέχεια έγινε ιατροδικαστική εξέταση η οποία απέδειξε ότι υπήρξε κακοποίηση του κοριτσιού. Μάλιστα η μικρή υποστήριξε ότι αυτό γινόταν για τρία περίπου χρόνια!

Τι λέει ο κατηγορούμενος μέσα από τις φυλακές

«Αθώος» δηλώνει ο 63χρονος κατηγορούμενος μέσα από τις φυλακές, με τον οποίο καταφέραμε να μιλήσουμε για να ακουστεί και η δική του άποψη, για πρώτη φορά από τότε που βγήκε στο φως αυτή η υπόθεση.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα σκευωρίας από την θεία του παιδιού και κόρη της γυναίκας του που ζούσε στις Κρηνίδες μαζί με το εννιάχρονο κοριτσάκι.

Μεταξύ άλλων μας είπε: «Ζω τον δικό μου Γολγοθά… το παιδί αυτό φώναζε περισσότερες φορές το όνομα μου και λιγότερες κάποιο άλλο. Πως είναι δυνατόν να με κατηγορούν για κάτι τέτοιο; Όλα αυτά είναι ένα σχέδιο της κόρης της γυναίκας μου και αυτό προσπαθώ να ξεσκεπάσω από εδώ που είμαι».

Ρωτήσαμε τον ίδιο να μας απαντήσει για όλα όσα μαρτύρησε η μικρή στην ασφάλεια και στα οποία βασίστηκε ανακριτής και εισαγγελέας και διέταξε την προφυλάκιση του. Μας είπε τα εξής:

« Η μικρή έμενε με την θεία της, όλα όσα καταθέτει το παιδί είναι από ταινίες σεξουαλικού περιεχομένου που παρακολουθούσε μαζί με άλλους (δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες), πιθανόν και την ώρα που εμείς εργαζόμασταν κάτω στο κατάστημα μας. Εκεί καταλήγω προσπαθώντας να εξηγήσω αυτά που κατέθεσε η μικρή, δεν υπάρχει για μένα άλλη εξήγηση. Διάβασα ότι βρέθηκε πορνογραφικό υλικό στο σπίτι μου… κανείς δε λέει ότι δεν βρέθηκε παιδική πορνογραφία. Ο ιατροδικαστής μιλάει για εμφανή σημάδια κακοποίησης αλλά κανείς δεν λέει ότι αυτά μπορεί να οφείλονται και σε άλλους λόγους, όπως αναφέρει μέσα και το ιατροδικαστικό πόρισμα. Υπάρχουν μαρτυρίες ότι το παιδί είχε πρόβλημα δυσκοιλιότητας, το είχαμε πάει και σε γιατρούς, μπορούμε να το αποδείξουμε, κανείς όμως δεν το λέει. Τη μέρα που με κατηγορούν ότι ασέλγησα στη μικρή, η ίδια έκανε ποδήλατο όλη τη μέρα. Μα πως είναι δυνατόν να μην κατάλαβε κανείς τίποτα… επί τρία χρόνια;

Ανακριτής και εισαγγελέας με προφυλάκισαν βασιζόμενοι στην κατάθεση της θείας και του παιδιού. Αποδείξεις δεν υπάρχουν.»

Στο πλευρό του κατηγορούμενου και η Βουλγάρα σύζυγος του

Η Βουλγάρα σύζυγος του 63χρονου υποστηρίζει και αυτή ότι ο άνδρας της είναι αθώος, πιστεύοντας ότι όλα αυτά είναι μια σκευωρία που στήθηκε από την κόρη της, με την οποία τα δύο τελευταία χρόνια ήταν μαλωμένες λόγω των οικονομικών απαιτήσεων που είχε, όπως μας είπε η ίδια.

Η ίδια επίσης μας είπε ότι η κόρη της δεν ζει μόνη της στις Κρηνίδες αλλά με έναν βούλγαρο ξάδελφο της. Λέει επίσης ότι το παιδί δεν μεγάλωνε στις καλύτερες συνθήκες μέσα στο σπίτι. Να σημειωθεί εδώ ότι το παιδί σήμερα βρίσκεται στην Καλαμάτα μαζί με την μάνα της (την δεύτερη κόρη της).

Πριν από μερικές μέρες υπέβαλε μήνυση στην κόρη της (και θεία του παιδιού) και στον ξάδελφο της για επίθεση που όπως ισχυρίστηκε δέχτηκε στο κατάστημα που διατηρεί στη Λυδία. Στη δίκη που έγινε, η κόρη και ο νεαρός βούλγαρος αθωώθηκαν λόγω έλλειψης αποδείξεων.

Πολλά τα ερωτηματικά…

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και τα δικά μας ερωτήματα είναι τα εξής:

– Μπορεί ένα μικρό παιδί να «ξεγέλασε» ανακριτή και εισαγγελέα όπως ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος;

– Μπορεί μια ολόκληρη κοινωνία να καταδικάσει έναν άνθρωπο που δεν έχει δικαστεί ακόμη αποκαλώντας τον «τέρας» όπως σπεύσανε να κάνουν τα ΜΜΕ σε όλη την Ελλάδα; ( αν υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να είναι αθώος τότε μια συγνώμη δεν αρκεί. Αν είναι ένοχος τότε πράγματι πρόκειται για «τέρας»)

– Μπορεί μια τοπική εφημερίδα να βγαίνει με πρωτοσέλιδο τίτλο «Στόματα ερμητικά κλειστά» προκαλώντας την οργή των γειτόνων που εμμέσως πλην σαφώς κατηγορούνται ότι γνώριζαν αλλά δεν μίλαγαν; (φυσικά και δεν γνώριζαν, μετά από την έρευνα που κάναμε).

Ο λόγος για τον οποίο επικοινωνήσαμε και συνομιλήσαμε με τον 63χρονο ήταν για να ακουστεί και η άλλη άποψη.. Αθώος ή ένοχος είναι κάτι που θα κρίνει το δικαστήριο που αναμένεται να γίνει μέσα στους επόμενους μήνες και όχι εμείς που οφείλουμε να καταγράφουμε τα γεγονότα.

Μιχάλη Κουμρίδη-Εφημερίδα «ΦΙΛΙΠΠΟΙ»

Πηγή: philippi.in