Τη δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει σύντομα ευνοϊκή ρύθμιση για τα δάνεια των δήμων, έλαβαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στις Επιτροπές Οικονομικών και Εσωτερικών.Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ), Κώστας Ασκούνης, τόνισε την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών, λέγοντας πως οι δήμοι βρίσκονται ένα βήμα πριν από την κατάρρευση.

Επανέλαβε ότι 14 δήμοι δεν μπόρεσαν να καταβάλουν τη μισθοδοσία του πρώτου δεκαπενθημέρου του Σεπτεμβρίου και αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση και δεν γίνουν δεκτές οι προτάσεις της ΚΕΔΕ, οι δήμοι που θα οδηγηθούν σε στάση πληρωμών τον Οκτώβριο θα φτάσουν στους 100.«Με την πολιτική που ακολουθούμε προσπαθούμε δίκαια και αποτελεσματικά να σας διευκολύνουμε εσάς να μείνετε όρθιοι», επισήμανε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Υπενθυμίζεται ότι χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση της ΚΕΔΕ χθες με τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος είχε αναφέρει ότι όποια συζήτηση θα γίνει μετά την αξιολόγηση της τρόικας και την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Πηγή: skai.gr