Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι άνεμοι της ισχυρής καταιγίδας ταξίδευαν με ωριαία ταχύτητα 130 χλμ κατά την ώρα του που αυτή έπληττε την Λουϊζιάνα. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η επικίνδυνη θύελλα θα πλήξει επίσης και άλλες αμερικανικές ακτές στον Κόλπο του Μεξικού.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Η Λουϊζιάνα, η Φλόριντα, η Αλαμπάμα και η πολιτεία του Μισισιπή έχουν ήδη κηρυχθεί περιοχές έκτακτης ανάγκης, καθώς ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν βροχοπτώσεις από το πέρασμα της καταιγίδας, που αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλες πλημμύρες. Υπολογίζεται ότι τα νερά που θα συσσωρευτούν στις πληγείσες περιοχές θα φθάνουν σε ύψος μέχρι και τα 46 εκατοστά του μέτρου.

Αμερικανικές εταιρείες παραγωγής ενεργείας έκλεισαν ήδη τις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου που βρίσκονται στον Κόλπο του Μεξικού, καθώς επίσης και πολλά διυλιστήρια πετρελαίου σε περιοχές πού βρίσκονται στον δρόμο τον οποίο θα ακολουθήσει ο Ισαάκ.

Ο δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης, Μιτς Λάντριου, προειδοποίησε τους κατοίκους της πόλης του να προετοιμαστούν να ζήσουν δίχως τακτική παροχή νερού και ενέργειας για πολλές ημέρες. Επίσης τους συνέστησε να εκκενώσουν την Νέα Ορλεάνη εάν δοθεί εντολή για την εγκατάλειψή της.

Πολλοί κάτοικοι της Νέας Ορλεάνης δεν είχαν φύγει από την πόλη τους όταν αυτή χτυπήθηκε από τον Τυφώνα Κατρίνα το 2005. Η Κατρίνα στο πέρασμά της προκάλεσε 1800 θανάτους στην Νέα Ορλεάνη και άλλες περιοχές του Κόλπου ενω άφησε άστεγους χιλιάδες άλλους.

Την Τετάρτη είναι η έβδομη επέτειος του καταστροφικού χτυπήματος της Κατρίνα.

Πηγή: skai.gr