Δήλωση συμπαράστασης προς τους έλληνες που δοκιμάζονται από την παρατεταμένη κρίση πραγματοποίησε η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια συζήτησης με απλούς γερμανούς πολίτες στο πλαίσιο συγκέντρωσης στο κτίριο της καγκελαρίας στο Βερολίνο.

«Οι καρδιές μας ματώνουν καθώς βλέπουμε σήμερα να μειώνεται η σύνταξη του κάθε Έλληνα δημοσίου υπαλλήλου», σχολίασε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ, υπογραμμίζοντας μάλιστα το χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών στη χώρα μας, δεδομένου ότι «οι πλούσιοι και άνετοι άνθρωποι είναι τόσο ευκίνητοι στον κόσμο ώστε να μπορούν να αφήσουν τη χώρα τους χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα».

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, 26 Αυγούστου, η γερμανίδα καγκελάριος επέστησε την προσοχή στα μέλη του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού, ζητώντας τους να «ζυγίζουν» τα λόγια τους αναφορικά με την κρίση. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Γκίντο Βέστερβέλε, κάλεσε όλα τα μέλη της ευρωζώνης, με πρώτη τη Γερμανία, να επιδεικνύουν σεβασμό στις μεταξύ τους συζητήσεις.

Πηγή: skai.gr