Η τροπική θύελλα Ισαάκ, που ενδέχεται να εξελιχτεί σύντομα σε κυκλώνα, ανέβαλε την έναρξη του Εκλογικού Συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών στην Τάμπα της Πολιτείας Φλόριντα.

Κύριος στόχος του Συνεδρίου αυτού είναι να χρίσει τον Μιτ Ρόμνι ως υποψήφιο του κόμματος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών και να ανακηρύξει τον Πωλ Ράϊαν ως υποψήφιο για την αντιπροεδρία στις εκλογές του ερχομένου Νοεμβρίου. Αντίπαλοί τους θα είναι ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Αντιπρόεδρος Τζο Μπάϊντεν, οι οποίοι επιδιώκουν επανεκλογή με το δημοκρατικό ψηφοδέλτιο.

Ο Μιτ Ρόμνι, ο οποίος βρίσκεται στην εξοχική κατοικία του στο Νιού Χάμσιρ, θα μιλήσει στο Συνέδριο της Τάμπα την Πέμπτη σε πανηγυρική σύνοδο κατά την οποία θα αποδεχθεί το χρίσμα του Προεδρικού Υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στο τηλεοπτικό κανάλι Φοξ ο κύριος Ρόμνι είπε ότι ελπίζει πως η ομιλία με την οποία θα αποδεχτεί το χρίσμα θα αντικατοπτρίζει την πεποίθησή του πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια μοναδική χώρα που συνεχίζει να έχει κάθε τι που απαιτείται για να οδηγήσει τον κόσμο στην ευημερία και την ειρήνη.

Ο Μιτ Ρόμνι επίσης κράτησε απόσταση από πρόσφατες δηλώσεις του Ρεπουμπλικανού βουλευτή Τοντ Έϊκιν, ο οποίος εξόργισε πολλές ψηφοφόρους την περασμένη εβδομάδα οπότε υπαινίχθη πως ο οργανισμός της γυναίκας μπορεί να αποτρέψει την εγκυμοσύνη σε περιπτώσεις κατά την οποία αυτή έχει υποστεί βιασμό.

Ο ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος δήλωσε ακόμα πως όταν ήταν Κυβερνήτης της Πολιτείας Μασαχουσέτη, είχε βοηθήσει τις γυναίκες εφαρμόζοντας ένα περιεκτικό σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ότι εξακολουθεί να είναι πολύ υπερήφανος για το επίτευγμά του αυτό.

Ο Ρόμνι έχει υποσχεθεί ότι εάν εκλεγεί στον Λευκό Οίκο θα αντιστρέψει το πρόγραμμα του Προέδρου με το οποίο μεταρρυθμίζεται το σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: skai.gr