Στην αντεπίθεση, και μάλιστα πολύ δυναμικά, περνά η Κίνα μετά την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν δασμούς στα κινεζικά εισαγόμενα φωτοβολταϊκά προϊόντα, ανακοινώνοντας ότι ξεκινάει άμεσα έρευνες για τα προϊόντα πολιπυριτίου που εισάγονται στη χώρα τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από τη Νότια Κορέα.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, σύντομα θα ληφθούν μέτρα αντιντάμπινγκ για τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των φωτοβολταϊκών οι οποίες προέρχονται από τις ΗΠΑ και τη Ν.Κορέα, υλοποιώντας έτσι παλαιότερες «απειλές» που είχαν εκφράσει κινέζοι αξιωματούχοι και ακόμη δεν είχαν τεθεί σε εφαρμογή.

Όπως σημειώνεται στις ανακοινώσεις που ανήρτησε το κινεζικό υπουργείο στην ιστοσελίδα του, υπάρχουν ήδη ενδείξεις και αναφορές για αθέμιτο ανταγωνισμό από τις αμερικανικές εταιρίες.

Από την πλευρά των ΗΠΑ, πάντως, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται δηλώσεις εκρποσώπου του Γραφείου Εμπορίου της χώρας, υπάρχει έντονη απογοήτευση για τη συγκεκριμένη κίνηση της Κίνας, στην οποία, ωστόσο, οι ΗΠΑ θα αντισταθούν και θα «υπερασπιστούν σθεναρά τα συμφέροντάς τους» στην υπόθεση.

Πηγή: energypress.gr