Την επίτευξη συμφωνίας για χορηγία φανέλας για τη νέα σεζόν γνωστοποίησαν σήμερα, σε απολογιστικού χαρακτήρα συνέντευξη Τύπου που έδωσαν για την περίοδο 2011-2012, οι διοικούντες την ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Η ασφαλιστική εταιρεία “Prime Insurance” και τα “Village Cinemas”, ειδικότερα, που ανήκουν στον όμιλο συμφερόντων του Δημήτρη Κοντομηνά, θα διαφημίζονται από τον “Δικέφαλο”.

«Είναι μια διαδικασία που “τρέχει” εδώ και είκοσι μέρες. Πετύχαμε το καλύτερο για την ΚΑΕ. Το να υπάρχουν ως μεγάλοι χορηγοί για την περίοδο 2012-2013, δύο εταιρείες του ομίλου Κοντομηνά, είναι πολύ σημαντικό. Μέσα από αυτήν την κίνηση θα βοηθηθεί πολύ η ομάδα», επισήμανε ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε τη συμφωνία.

Η συνέντευξη άρχισε με τον Μπάνε Πρέλεβιτς να αναφέρεται στην περσινή χρονιά. «Εχουμε ακολουθήσει το δύσκολο δρόμο της πραγματικότητας, που μας έφερε στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς σε δύσκολες στιγμές, με προσωπικό κόστος. Φάνηκε, όμως, ότι αυτός ο δρόμος είναι ο σωστός. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έδειξαν υπομονή, τους οποίους ίσως και να έχουμε αδικήσει. Παράλληλα με την εξυγίανση, πολύς κόσμος δε δέχεται ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι πρωταγωνιστής, ούτε εμείς το δεχόμαστε. Ο στόχος μας είναι, εφόσον βγούμε από τα προβλήματα, ο ΠΑΟΚ να φτάσει εκεί που πρέπει. Υπάρχει απόλυτη κατανόηση από το αγωνιστικό τμήμα και όλοι δουλεύουν με στόχο την εξυγίανση. Για να φτάσει, όμως, η ομάδα μια μέρα εκεί που είναι η θέση της, χωρίς να έχει οικονομικά προβλήματα, χρειάζεται συλλογική συνείδηση από όλους όσοι εμπλέκονται στην καθημερινότητα του ΠΑΟΚ», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΑΕ και συνέχισε:

«Το μόνο σταθερό που έχουμε για την καινούργια χρονιά είναι τα έξοδα και όχι τα έσοδα. Πώς να γίνει έτσι προγραμματισμός; Ό,τι κάνουμε γίνεται με βάση την εμπειρία μας. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι έχουμε προλάβει τα πιο επικίνδυνα και δύσκολα. Πρέπει να είναι ευχαριστημένοι οι φίλαθλοί μας που είμαστε εδώ σήμερα και μιλάμε για το μέλλον της ομάδας. Υπάρχουν νόμοι που εφαρμόζονται, δεν ενδιαφέρει κανέναν πώς λέγεσαι κι εμείς προσπαθούμε να τακτοποιούμε τις υποχρεώσεις μας. Για τα παλιά χρέη, για να είναι βιώσιμη η ομάδα, χρειαζόμαστε 700-800.000 ευρώ το χρόνο, για τα επόμενα τρία-τέσσερα χρόνια. Με την προϋπόθεση, φυσικά, να μη δημιουργήσουμε νέα χρέη».
Για το νέο πρωτάθλημα σχολίασε: «Η “ψαλίδα” μειώνεται μεταξύ των ομάδων. Για την ομάδα που θα κάνουμε θα παίξουν ρόλο οι επιλογές μας, αλλά και η τύχη», ενώ για το διοικητικό σχήμα ανέφερε: «Η πόρτα είναι ανοιχτή για όλους. Η ομάδα δεν είναι δικιά μας. Οποιος έχει θέληση να βοηθήσει ας έρθει. Μας ευχαριστεί που βρίσκονται, πλέον, περισσότεροι άνθρωποι κοντά μας».

Ερωτηθείς σχετικά, ξεκαθάρισε: «Με βάση τη βαθμολογική θέση που πήραμε στο τελευταίο πρωτάθλημα, δεν έχουμε δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη. Εφόσον δεν έχουμε 2.000 εισιτήρια σε κάθε ματς, μπαίνουμε μέσα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Υπήρχε επαφή με τη βαλκανική λίγκα, ανταλλάξαμε απόψεις. Δεν έχουμε αποφασίσει, όμως, κάτι, έχουμε αρκετά άλλα θέματα για να “τρέξουμε”».

Τον οικονομικό απολογισμό της περασμένης σεζόν έκανε ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος. Είπε αναλυτικά:
«Το πλάνο της εξυγίανσης είναι ο βασικός στόχος μας και όλοι έχουν μπει στο πνεύμα του. Τα έσοδα για τη χρήση 1/7/2011-30/6/2012 ήταν 1.200.473 ευρώ και προέρχονται από εισιτήρια, διαρκείας, τον ΟΠΑΠ, το τηλεοπτικό συμβόλαιο, από χορηγίες και το πρόγραμμα των “300”. Αν δεν υπήρχαν χρέη, το πρόσημό μας θα ήταν θετικό. Για δική μας χρήση, από τα έσοδα, πληρώσαμε 617.413 ευρώ. Αφορούν αυτά 217.000 ευρώ σε παίκτες, 80.000 ευρώ σε προπονητές, 57.000 ευρώ σε προσωπικό, έξοδα γραφείων, 57.000 ευρώ σε ταξίδια ομάδας. Όλα αυτά μαζί με κοινόχρηστα, έξοδα αγώνων, διαιτητές κτλ. Πληρώσαμε 589.686 ευρώ σε παλιές οφειλές, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων, 290.000 ευρώ περίπου, είναι οι ρυθμίσεις σε Εφορία και ΙΚΑ, 22.000 ευρώ πήγαν σε μάνατζερ παικτών, 90.0000 σε οφειλές παικτών, 87.700 ευρώ για το άρθρο 99, 62.000 ευρώ (έχουμε πληρώσει τα 20.000 ευρώ), αντιστοιχούν σε πρόστιμα ΕΣΑΚΕ, 35.000 ευρώ σε προπονητές για προηγούμενες χρήσεις, 11.200 ευρώ στη Σταμίον. Μένουν 430.000 ευρώ περίπου, που είναι χρέη της χρήσης της δική μας και αφορούν 130.000 ευρώ σε αθλητές, 20.000 ευρώ σε προπονητές, 26.000 ευρώ σε σταφ, 12.000 ευρώ σε προσωπικό, πρακτορεία ταξιδιών, μάνατζερ παικτών, ενοίκια, κοινόχρηστα.

Πέρυσι η πρώτη κίνηση ήταν να ρυθμίσουμε σε ΙΚΑ και Εφορία ποσό που είναι 445.000 ευρώ. Θέλουμε να συνεχίσουμε την εξυγίανση, γιατί είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει σε φως. Εχοντας στον Μπάνε Πρέλεβιτς πρόεδρο, τον Σούλη Μαρκόπουλο προπονητή, τον Νίκο Σταυρόπουλο και τον Τέλη Ζουρνατσίδη, έχουμε όλα τα εχέγγυα να κάνουμε μια καλή ομάδα. Το κυρίαρχο στοιχείο, πέρα από τη θέλησή μας, είναι η συστράτευση του κόσμου, ώστε να είναι δίπλα μας σε αυτήν την προσπάθεια. Κανένας δεν έχει αμοιβή στη διοίκηση, αφιερώνουμε ώρες για την εξυγίανση, αλλά και για να κάνουμε μια καλή ομάδα που θα αρέσει σε μας και στον κόσμο».

Συμπλήρωσε λέγοντας για τα διαρκείας: «Η απόφασή μας είναι οι τιμές να είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι. Στόχος μας είναι να φέρουμε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται στο γήπεδο. Τα χρήματα, επίσης, από τα διαρκείας θα διατεθούν όλα στο αγωνιστικό κομμάτι. Υπάρχει σκέψη να αρχίσει η διάθεσή τους μετά το Δεκαπενταύγουστο. Τα υπόλοιπα έσοδά μας θα καλύψουν παλιά χρέη, ΙΚΑ, Εφορία».

Πηγή: novasports.gr