Συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, θα έχει σήμερα Τρίτη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος θα λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, στην Κωνσταντινούπολη.

Απευθυνόμενος στους Έλληνες δημοσιογράφους ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε: «Θέλουμε να διατηρήσουμε καλές σχέσεις με τη γειτονική Τουρκία, σύντομα και μετά την πρόσφατη επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Σαμαράς με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, θα προχωρήσουμε αναβαθμίζοντας και πάλι τη σχέση μας, πάντοτε μέσα σε ένα περιβάλλον αμοιβαίου σεβασμού».

Ο κ. Αβραμόπουλος έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο Φανάρι και του ζήτησε την ευλογία του για την επιτυχία της νέας κυβέρνησης της Ελλάδας.

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα και απευθυνόμενος στον κ.κ. Βαρθολομαίο, σημείωσε: «Η πατρίδα μας αυτό τον καιρό διέρχεται δύσκολες στιγμές. Η κοινωνία μας υποφέρει και μια καινούργια κυβέρνηση που εκφράζει τη σύνθεση και την ενότητα, έχει καταρτίσει ένα σχέδιο, ένα πρόγραμμα που θα ανοίξει και πάλι το δρόμο της αισιοδοξίας, της ανάταξης και της προόδου. Είναι πράγματι δύσκολο αυτό το έργο. Το έχουμε αναλάβει με αίσθημα εθνικού και δημόσιου καθήκοντος και θέλουμε την ευλογία και τη σκέψη σας για να πετύχει».

Ο υπουργός είπε, επίσης, απευθυνόμενος στον Οικουμενικό Πατριάρχη: «Θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας, ηθικά, πνευματικά και ουσιαστικά, ώστε να συνεχίσετε απρόσκοπτα τη θεάρεστη αυτή υψηλή αποστολή σας».

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του Πατριαρχείου προς το πρόσωπο του κ. Αβραμόπουλου, λέγοντας ότι ο υπουργός από διάφορες θέσεις που κατείχε στο παρελθόν, στάθηκε στο πλευρό του Πατριαρχείου.

Πηγή: skai.gr