Με τέσσερις υποψηφίους στελεχώνεται το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων στην Ημαθία. Πρόκειται για τους Ιωάννη Αγγέλογλου, Δημήτριο Κουντουνιώτη, Μαρία Παπουλίδου και Ιωάννη Χαλαγιάννη.
Ακολουθούν σύντομα βιογραφικά σημειώματα:  
 
Αγγέλογλου Ιωάννης
Γεννήθηκα στο Αχλαδοχώρι του νομού Πέλλας, επαρχίας Γιαννιτσών το 1951, νυν δημότης Βέροιας, είμαι βιολόγος απόφοιτος του Πανεπιστημίου “Universita degli Studi di Pavia” της Παβίας, Ιταλίας. Από το 1985 εργάζομαι στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο της Νομαρχιακής μονάδος ΙΚΑ Βέροιας ως Βιολόγος-Βιοχημικός. Δημοσιογράφος και ενεργός πολίτης από το 1985, είμαι ιδρυτής και εκδότης της εφημερίδας «Η ΣΥΝ(+)είδηση» (Ιανουάριος του 1995).
Διατηρώ το βιβλιοπωλείο «Η ΣΥΝ(+)είδηση» και διευθύνω παράλληλα τον ομώνυμο εκδοτικό Οίκο, όπου έχουν εκδοθεί πάνω από 12 βιβλία τοπικών συγγραφέων. Ιδρυτικό μέλος της Παράταξης των Ενεργών Πολιτών του Δήμου Βέροιας που έλαβε μέρος στις Δημοτικές εκλογές του 2010, εκλέχθηκα
Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Βέροιας.

Κουντουνιώτης Δημήτριος

Γεννήθηκα στην Έδεσσα Πέλλης από αγρότες γονείς και έζησα τα πρώτα χρόνια στον Πολυπλάτανο Ημαθίας. Τελείωσα λύκειο στην Νάουσα και σπούδασα γυμναστική ακαδημία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το 1995 μετακόμισα στην Ολλανδία όπου και έγινα μέλος της greenpeace. Δούλεψα αρχικά σε εργοστάσια και μετά έκανα την δική μου αλυσίδα εστιατορίων. Το 2005 ξαναήρθα στην Ελλάδα και ίδρυσατην εταιρεία pella food που ασχολείται με τρόφιμα.

Παπουλίδου Μαρία
Είμαι συνταξιούχος εκπαιδευτικός, πτυχιούχος του Α.Π.Θ. του Ι.Ξ.Γ.Φ. του τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας. Εργάστηκα συνολικά 34 έτη: 9 σε φροντιστήρια και 25 στο Δημόσιο εκ των οποίων τα 4 με απόσπαση στο Γραφείο Εκπ/σης Μελβούρνης στην Αυστραλία και τον τελευταίο χρόνο υπηρέτησα ως Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπ/σης του ίδιου Γραφείου (Προξενείο Μελβούρνης). Με τον “Ανεξάρτητο Συνδυασμό” Ημαθίας προσπάθησα για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των καθηγητών Α’θμιας και Β’θμιας Εκπ/σης τα τελευταία 12-13 χρόνια. Μου αρέσει ο αθλητισμός και συμμετέχω από παιδί στους δρόμους αντοχής μεγάλων αποστάσεων.

Χαλαγιάννης Ιωάννης

Γεννήθηκα στο Κηπουριό Γρεβενών το 1959 και ζω στην Αλεξάνδρεια από το 1976. Τελείωσα το λύκειο και τη σχολή ηλεκτρονικών του Ευκλείδη. Υπηρέτησα τη στρατιωτική θητεία μου και από το 1983 μέχρι σήμερα ασχολούμαι με διάφορες επιχειρήσεις σίτισης, διασκέδασης και εμπορίας ποτών.
Έχω συμμετάσχει στη Συνεργασία Πολιτών για το Δήμο Αλεξάνδρειας, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010.
Φροντίζω ένα αμπέλι στο χωριό καταγωγής μου. Είμαι μανιταρόφιλος, φίλος του δάσους και της αρκούδας (έχει άλλωστε πολλές το χωριό καταγωγής μου). Αγαπώ το camping και γενικά τη διαμονή στη φύση.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα