
Κρεμμυδοκεφτέδες με φρέσκα κρεμμυδάκια και τυρί φέτα. Από της συνταγές της παρέας
Recipe Type: Ορεκτικό
Cuisine: Ελληνική
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1 Τηγάνι
Απλή συνταγή ιδανική για αποτοξίνωση από το κρέας μετά τις πασχαλινές γιορτές.
Ingredients
- 1 Ματσάκι Κρεμμυδάκια φρέσκα
- Αλεύρι, όσο πάρει
- 300 γρ. Τυρί, Φέτα
- 4 Κλωνάρακια Δυόσμο
- 4 κ.σ. Άνιθο
- 330 ml Σόδα, κουτάκι αναψυκτικού
- 1/2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
- 1 Τεμάχιο Αυγό
- 1/5 Κούπα Γάλα, Φρέσκο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ηλιέλαιο, ή αραβοσιτέλαιο
Instructions
- Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια (εγώ χρησιμοποιώ μόνο τα πράσινα φύλλα του κρεμμυδιού) και τα ψιλοκόβουμε.
- Σε ένα μπολ εν τω μεταξύ έχουμε ανακατέψει το γάλα, το αυγό, το μπεικιν, την σόδα, τον ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο και τον άνηθο.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, (το τυρί που έχουμε τρίψει πιο πριν), προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλεύρι τόσο όσο να γίνει ένας πηχτός χυλός (να στέκεται).
- Βάζουμε στο τηγάνι μπόλικο ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο (τόσο ώστε να σκεπάζει σχεδόν τους κεφτέδες) και μ’ ένα κουτάλι βάζουμε τον χυλό στο τηγάνι.
- Τα τηγανίζουμε 3-4 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να χρυσαφίσουν!
- www.sintagespareas.gr