solomos

Η εκτέλεση της συνταγής

Σε ένα μικρό πυρεξάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά μας και ψήνουμε το σολωμό στον αέρα του φούρνου για περίπου μισή ώρα στους 180.
Φτιάχνω τις πατατούλες.

Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια, τις ρίχνω σε ένα πυρέξ μαζί με όλα τα υλικά μου και από πάνω τοποθετούμε τα κλαδάκια από το δεντρολίβανο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να μαλακώσουν.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το δεντρολίβανο και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 φιλέτα φρέσκο σολωμό
  • 1 φλυτζανάκι του ελληνικού καφέ σπορέλαιο
  • 4 κουταλιές σκόνη μουστάρδας
  • 1 λεμόνι, τον χυμό του
  • 3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 1 κουταλάκι κρεμμύδι μπαχαρικό
  • λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό
  • λίγες τριχίτσες σαφράν
  • αλατάκι-πιπεράκι
  • νεράκι όσο να φτάσει το ζουμάκι να μισοσκεπάζει τα φιλέτα

Για τις πατατούλες:

  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 2 κουταλιές μουστάρδα σκόνη
  • λίγο κρασάκι λευκό
  • λίγη ρίγανη
  • 1 λεμόνι τον χυμό του
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • μισό φλυτζάνι σπορέλαιο
  • αλάτι-πιπέρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες