Η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Γεωργίου Ιωάννα Λιάτσιου σχετικά με τις σοβαρές καταστροφές στα θερμοκήπια της περιοχής, δήλωσε τα εξής: 
“Κατά την πρόσφατη ανεμοθύελλα της Τετάρτης καταστράφηκαν περί τα 400 στρέμματα θερμοκηπίων στον Άγιο Γεώργιο Βέροιας.Με λίγα λόγια καταστράφηκε όλο το χωριό.. Ως γνωστό στο χωριό αυτό παράγεται η πλειονότητα της ελληνικής παραγωγής πιπεριάς, οπότε δεν είναι υπερβολή το μέγεθός της ζημίας που έχουν υποστεί οι παραγωγοί.  

Να σημειωθεί πως ο πλησιάζει η εποχή που θα πρέπει να φυτευτούν οι πιπεριές στα θερμοκήπια.Για την αποκατάσταση όμως των θερμοκηπίων απαιτούνται τεράστια ποσά.Χαρακτηριστικά αναφέρω πως η αγορά νάιλον για να σκεπαστεί ένα στρέμμα θερμοκηπίου κοστίζει περίπου 2.000 ευρώ. Κατά την πρώτη επίσκεψη του ΕΛΓΑ τονίστηκε στους αγρότες ότι ο νόμος δεν προβλέπει αποζημίωση της παραγωγής εάν δεν έχει καταστραφεί η κατασκευή και το νάιλον μαζί (το 30%του συνόλου της παραγωγής).

Ως πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίου Γεωργίου καλώ όλους τους αρμόδιους φορείς να εισηγηθούν την τροποποίηση της νομοθεσίας αυτής στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης”.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα