Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (4/3) το μεσημέρι στη Βέροια η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας, εν όψει των εκλογών για νέο πρόεδρο του κόμματος. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρης Κουκουλόπουλος, ο οποίος μίλησε για περισσότερο από μια ώρα, επανέλαβε πολλές φορές τα ίδια πράγματα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά και σε στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου.  

Τα σημαντικότερα θέματα που ανέδειξε στην ομιλία του είναι τα εξής:

    Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να καταθέσει μια νέα πολιτική διακήρυξη που θα βασίζεται στους άξονες της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας και θα κινείται στα πλαίσια της Ε.Ε.
    Η χώρα έφτασε σε αυτό το σημείο επειδή η κυβέρνηση Καραμανλή παρέδωσε 36 δις έλλειμα.
    Η χώρα βούλιαξε από το μοντέλο ανάπτυξης που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια και από το πελατειακό κράτος. Εγκαταλείφθηκε η παραγωγή και υιοθετήθηκε ένα μοντέλο παροχής υπηρεσιών με δανεικά.
    Τα σκληρά μέτρα και η πολιτική του μνημονίου ακολουθήθηκαν διότι οι εταίροι ανάγκασαν την κυβέρνηση Παπανδρέου να συμμαζέψει το έλλειμμα μέσα σε 2 χρόνια.
    Η πολιτική που ακολουθήθηκε ήταν ακραία νεοφιλελεύθερη.
    Η πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί πρέπει να βασίζεται στην αποκέντρωση, στην απλούστευση και στην αξιολόγηση.
    Ο μέσος όρος του πολιτικού προσωπικού είναι ακατάλληλος,.

Παπαστεργίου: “Άδικα τα μέτρα”

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ημαθίας Αστέριος Παπαστεργίου στην ομιλία του περιέγραψε την κατάσταση της χώρας το 2009 λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε μια οικονομία με ελλείματα και διαλυμένο κρατικό μηχανισμό. Συνέχισε λέγοντας ότι σήμερα τα ελλείματα μειώθηκαν, ο κρατικός μηχανισμός έχει ακόμη προβλήματα αλλά βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης. Όσο για τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση Παπανδρέου, ο κ. Παπαστεργίου υποστήριξε ότι ήταν άδικα διότι τα σήκωσε στις πλάτες του ο Ελληνικός λαός. “Η κατάσταση κατάσταση πρέπει να αλλάξει. Ο λαός είναι θυμωμένος” είπε ο κ. Παπαστεργίου.

Στην διαδικασία, τον λόγο πήραν και στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ τα οποία στην πλειοψηφία τους άσκησαν κριτική για την πολιτική και τις επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Που θα στηθούν κάλπες

Στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου, κάλπες θα στηθούν σε Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια και αν υπάρξει αίτημα από οργανώσεις άλλων περιοχών θα στηθούν κι αλλού.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα