Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαστηριούχων  Φυσικοθεραπευτών (Π.Ε.Ε.Φ.) είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης. Τα μέλη της ΠΕΕΦ ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη αναφορικά με τα προβλήματα που προκαλούνται στον κλάδο από την εφαρμογή του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).  

Ο κ. Καραπαναγιωτίδης κατανόησε το μέγεθος του προβλήματος στον κλάδο και απέστειλε άμεσα στον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης την ακόλουθη επιστολή:

«Κύριε Υπουργέ,
Προ ημερών έλαβα επιστολή και στη συνέχεια με επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαστηριούχων  Φυσικοθεραπευτών (Π.Ε.Ε.Φ). Πιστεύω ότι τα προβλήματά τους σχετικά με το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., τα γνωρίζετε. Αυτό που θέλω να σας μεταφέρω, είναι το μέγεθος της απόγνωσης και απελπισίας του κλάδου και αυτό γιατί με την ένταξη του 95% των ασφαλισμένων στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., οι φυσικοθεραπευτές πλέον έχουν ως μόνη πηγή εσόδων αυτόν τον φορέα, ο οποίος μη έχοντας ακόμη επαρκή οργάνωση, δεν μπορεί να προχωρήσει σε απόδοση αμοιβών. Ο ασφαλιστικός τους φορέας (Ο.Α.Ε.Ε.) τους ζητά κάθε δίμηνο τις εισφορές, ενώ ο ίδιος τούς οφείλει δεδουλευμένα ακόμη από το 2010. Η οικονομική τους ασφυξία, λόγω έλλειψης ρευστότητας και μη εκπλήρωσης  των συμβατικών υποχρεώσεων του Δημοσίου είναι σε τέτοιο βαθμό, που όχι μόνο δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ασφαλιστικές και λειτουργικές τους δαπάνες αλλά αδυνατούν να συντηρήσουν και τις οικογένειες τους.
Οι υπεύθυνοι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. τους έχουν διαβεβαιώσει ότι πολύ γρήγορα όλα θα ομαλοποιηθούν. Έως ότου όμως γίνει αυτό, ο κλάδος πρέπει να επιβιώσει.
Για να μην προστεθεί ακόμη ένας κλάδος στη λίστα των αφανισμένων, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβαση σας στα συναρμόδια Υπουργεία.
»

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα