Για σήμερα ένα γευστικό πιάτο με ιταλική καταγωγή. Απολαύστε

Η συνταγή της ημέρας: Vegan λαζάνια με σπανάκι και μανιτάρια
Τα λαζάνια αυτά είναι πάντα μεγάλη επιτυχία ακόμη και για τους κρεοφάγους Τα λαζάνια θα σερβίρονται καλύτερα αν τα αφήσετε 15 λεπτά να σταθούν πριν τα κόψετε. Καλή όρεξη!
Cuisine: Ιταλική
Τύπος συνταγής: Κυρίως πιάτο
Serves: 1 Πυρέξ
Συστατικά
  • 300 γρ Σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 450 γρ Τοφού
  • 1 κ.γ. Αλάτι, προαιρετικά
  • 2 κ.σ. Μαγιά, Χρειαζόμαστε διατροφική μαγιά. Προσθέτει μία γεύση τυριού
  • 2 κ.γ. Ρίγανη
  • ½ κ.γ. Σκόρδο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. Βασιλικό
  • ½ κ.γ. Δενδρολίβανο
  • ⅛ κ.γ. Πιπέρι Καγιέν
Εκτέλεση
  1. Σωτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά με τις δύο κουταλιές νερό μέχρι να μαλακώσουν. Προσέξτε να τα σκεπάζετε αφού τα ανακατέψετε ώστε να μη στεγνώσουν. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις είναι έτοιμα και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα για ζυμαρικά.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  3. Απλώνουμε τη μισή σάλτσα στη βάση ενός μικρού πυρέξ. Από πάνω βάζουμε μία στρώση λαζάνια, χρησιμοποιώντας τρία λαζάνια το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους. Από πάνω απλώνουμε το μισό μίγμα της γέμισης. Σκεπάζουμε με άλλα τρία λαζάνια και από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα της γέμισης. Σκεπάζουμε με άλλα τρία λαζάνια και τέλος ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα.
  4. Σκεπάζουμε το πυρέξ καλά με αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε για 30'.
  5. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε για άλλα 30'.
  6. Βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε από πάνω ψιλοκομμένες ελιές.
  7. www.sintagespareas.gr