Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με πρωτοφανή χιονόπτωση και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες να επικρατούν στην περιοχή μας εδώ και πολλές ημέρες, έχουν σαν αποτέλεσμα το ύψος του χιονιού σε πολλά σημεία του Δήμου Βέροιας να πλησιάσει τα 2 μέτρα. Στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο «Σελίου» το ύψος του χιονιού φτάνει περίπου στα 120 εκατοστά, στην περιοχή του Ξηρολιβάδου  στα 150 εκατοστά ενώ στις κατοικημένες περιοχές των Πιερίων αγγίζει τα 120 εκατοστά.   

Τα συνεργεία του δήμου και η Δημοτική Αρχή σε 24ωρη βάση καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια με κάθε διαθέσιμο μέσο ώστε να διατηρήσουν το οδικό δίκτυο ανοικτό και ασφαλές. Ωστόσο, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων είναι αναγκαία η συνεργασία των πολιτών.

Στην κατεύθυνση αυτή, παρακαλούνται οι κάτοικοι να περιορίσουν της μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και πάντα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ώστε να διευκολύνουν με κάθε τρόπο τα συνεργεία αποχιονισμού στην προσπάθεια να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.  

Υπενθυμίζεται ότι το τηλέφωνο του Κέντρου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας είναι 2331350516.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα