Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε στην εκπομπή «Συμπαραστάτης του Δημότη» της Euro Τηλεόραση και στον δημοσιογράφο Βασίλη Σαρρηγιαννίδη, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βέροιας Δημήτρης Δάσκαλος, το μεσημέρι της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας προέκυψαν πολλά και ενδιαφέροντα δεδομένα, τόσο σχετικά με τη λειτουργία του Δήμου Βέροιας, όσο και σχετικά με τα προσωπικά σχέδια του κ. Δάσκαλου για το μέλλον…  


 

“Δεν θα είμαι εκ νέου υποψήφιος με το παρόν σχήμα”
Ιδιαίτερο… ζουμί είχε η συνέντευξη σχετικά με τις σχέσεις του Δημήτρη Δάσκαλου με την Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, αλλά και τα προσωπικά σχέδια του πρώτου σε ψήφους δημοτικού συμβούλου της παράταξής του Δημήτρη Δάσκαλου, οι οποίες προέκυψαν μέσα από ομολογουμένως εύστοχες και εν πολλοίς δύσκολες ερωτήσεις του Βασίλη Σαρρηγιαννίδη.

Από τις απαντήσεις, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η απάντησή του σε ερώτηση για το εάν ενδιαφέρεται για να είναι υποψήφιος Δήμαρχος, στην οποία δεν απάντησε μεν ευθέως, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο. Επιπλέον, ξεκαθάρισε πως δεν θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το αυτό σχήμα, αν και εκτίμησε πως η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου θα είναι και πάλι υποψήφια!

Από εκεί και πέρα,  όπως ξεκαθάρισε ο κ. Δάσκαλος, η τοποθέτησή του στην προεδρία της ΔΕΥΑΒ έγινε κατόπιν πρότασής του (και όχι λόγω «καρατόμησής» του από την Δήμαρχο), καθώς επρόκειτο για ένα πόστο που το γνώριζε καλά.

Σχετικά με την μη αξιοποίηση των παλιών αντιδημάρχων, οι οποίοι έλαβαν τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης, δεν άσκησε κριτική, ενώ και για τους σημερινούς αντιδημάρχους είχε να πει τα καλύτερα.
Στην ερώτηση για το εάν η δημοτική ομάδα είναι συμπαγής, απάντησε πως είναι, ωστόσο αν έβαζε το χέρι του στην φωτιά, θα το έβαζε… ψηλά!

Ο Βασίλης Σαρρηγιαννίδης προσπάθησε να εκμαιεύσει σχόλιο από τον κ. Δάσκαλο σχετικά με την προσφορά των τριών (πρώην) κυβερνητικών βουλευτών στα θέματα του Δήμου Βέροιας, ωστόσο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ δήλωσε πως οι όποιες προσπάθειες έγιναν, κρίνονται από τον κόσμο….

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο θέμα της γέφυρας «Κούσιου», τονίζοντας πως τεχνικά η γέφυρα μπορεί να κατασκευαστεί, επιρρίπτοντας ευθύνες για την καθυστέρηση στον ανάδοχο εργολάβο του έργου…

 
Σχόλια για την πολιτική επικαιρότητα και τον «Καλλικράτη»

Ο Δημήτρης Δάσκαλος σχολίασε την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, την λειτουργία του Δήμου Βέροιας μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν, έκανε λεπτομερή αναφορά στο πολυδιάστατο έργο της ΔΕΥΑΒ και απαρίθμησε τα κατασκευαζόμενα και έτοιμα να κατασκευαστούν έργα του Δημοτικής Επιχείρησης (φωτοβολταϊκά πάρκα κ.α.), στην προσπάθεια να έχει έσοδα η Επιχείρηση, ώστε να μην χρειάζεται να επιβαρύνεται ο Δημότης τα λειτουργικά έξοδα. 

Μάλιστα δεσμεύτηκε πως φέτος τουλάχιστον το τιμολόγιο της ΔΕΥΑΒ δεν πρόκειται να αυξηθεί.
 
«Δεν κόβουμε το νερό σε όσους έρχονται σε συνεννόηση μαζί μας»
Σχετικά με την κοινωνική πολιτική της ΔΕΥΑΒ, ο Δημήτρης Δάσκαλος τόνισε πως πέρα από τις τιμολογιακές πολιτικές σε άτομα ειδικών κατηγοριών, η ΔΕΥΑΒ δεν προβαίνει σε καμία διακοπή στην παροχή ύδρευσης, αρκεί να υπάρχει σχετική ενημέρωση του καταναλωτή με τα αρμόδια γραφεία, προκειμένου να εξεταστεί η περίπτωσή του. Οι όποιες διακοπές που έγιναν, ήταν προφανώς σε μεγάλους οφειλέτες, οι οποίοι δεν μπήκαν στην διαδικασία να επικοινωνήσουν με την ΔΕΥΑΒ προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα.
(Ολόκληρο το βίντεο της συνέντευξης θα αναρτηθεί το απόγευμα…)
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα