Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο αν. Περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης. Με έγγραφο του προς την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου προτείνει τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς και τα αξιοθέατα των επτά περιφερειακών ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο μιας συντονισμένης προσπάθειας για την ένταξη και επιλογή τους στο πρόγραμμα των σχολικών εκδρομών που υλοποιείται στο τρέχον σχολικό έτος.  

Συγκεκριμένα, η συνεργασία της ΠΚΜ με το υπουργείο Παιδείας στο συγκεκριμένο θέμα προέκυψε σε συνέχεια της επιστολής του Διονύση Ψωμιάδη, στην Άννα Διαμαντοπούλου, με την οποία ζητούσε τη στήριξη της ελληνικής τουριστικής αγοράς και την επιλογή ελληνικών τουριστικών προορισμών και ιδιαίτερα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  για τις πολυήμερες σχολικές εκδρομές.
 Κατόπιν της συγκεκριμένης ενέργειας, το υπουργείο Παιδείας ζήτησε από την ΠΚΜ να υποδείξει τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της. Η ΠΚΜ ανταποκρίθηκε στο αίτημα του υπουργείου και απέστειλε αναλυτικό ενημερωτικό έγγραφο με τα σημαντικότερα αξιοθέατα και τους τουριστικούς προορισμούς της κάθε ενότητας που ενδείκνυνται για την υποδοχή των μαθητών.
Για την Ημαθία, Περιφέρεια προτείνει για σχολικές εκδρομές τους παρακάτω τουριστικοούς προορισμούς: Βέροια (Αρχαιολογικό Μουσείο, Βυζαντινό Μουσείο, αρχοντικά κ.λ.π), Νάουσα (Αλσος Αγίου Νικολάου Νάουσας), Βεργίνα (Βασιλικοί Τάφοι – Ανάκτορο), Σχολή του Αριστοτέλη στην αρχαία Μίεζα και Χιονοδρομικά Κέντρα Σελίου και Τριών – Πέντε Πηγαδιών
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα