Σύμφωνο κατ’ αρχήν συνεργασίας σε θέματα Τουρισμού και Πολιτισμού υπέγραψε το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη.    
Μετά την υπογραφή του Συμφώνου, η Δήμαρχος Βέροιας προέβη στην παρακάτω δήλωση:

 «Είναι αλήθεια ότι οι δύο ιστορικοί δήμοι μοιράζονται πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Από καιρό συζητάμε με το Γιάννη Μπουτάρη τους τρόπους και τις διαθέσιμες επιλογές συνεργασίας στους νευραλγικούς τομείς του Πολιτισμού και του Τουρισμού, μέσα από κοινά οργανωμένες και συντονισμένες ενέργειες. Το Σύμφωνο αυτό επιτελεί ακριβώς αυτό το σκοπό: εκφράζει την κατ’ αρχήν βούληση και επιθυμία των δύο μερών στο σχεδιασμό και την υλοποίηση κοινών δράσεων. Τα Δημοτικά μας Συμβούλια θα κληθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα να εγκρίνουν μια σειρά στοχευμένων προγραμμάτων σχετικά με την παραγωγή ολοκληρωμένων σχεδίων βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης των φυσικών και πολιτιστικών πόρων των δύο Δήμων, με την από κοινού προώθηση της Ψηφιακής Σύγκλισης και Επιχειρηματικότητας αλλά και την ένταξη έργων σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα χρηματοδότησης.

Η εποχή μας ευνοεί τις συνεργασίες. Ευνοεί και επιβάλλει καινοτόμες δράσεις και συνεργασίες πέρα από τα στενά διοικητικά όρια των Δήμων μας. Μέσα από πρωτοβουλίες τέτοιου είδους επιχειρούμε να βάλουμε ένα ακόμα λιθαράκι στη συλλογική προσπάθεια ανάτασης, ανάπτυξης και αντίδρασης των τοπικών κοινωνιών σε κεντρικές πολιτικές που δημιουργούν μόνο μιζέρια, απαισιοδοξία και αβεβαιότητα για το μέλλον».

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα