Από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας – Ανακύκλωσης Θεόδωρο Θεοδωρίδη, εστάλη η παρακάτω ανακοίνωση: 
«Αυτή τη γιορτινή περίοδο εντάθηκε μια προσπάθεια που είχε αποτέλεσμα. Ο “πόλεμος” της αφίσας. Είναι γενικώς αποδεκτό ότι, ειδικά ημέρες αργίας όπως και το καλοκαίρι, οι αφίσες κάθε είδους είναι ένα μεγάλο πρόβλημα εικόνας της πόλης και όχι μόνο.  

Η κατάσταση στο Δήμο μας ήταν απογοητευτική. Η προσπάθεια για καταπολέμηση του φαινομένου ξεκίνησε πολλούς μήνες πριν. Μέσα στις γιορτές τη μία νύχτα κατέβαιναν οι αφίσες και την επομένη το πρωί ήταν πάλι γεμάτες οι κολώνες. Ξύλινες, μεταλλικές ή τσιμεντένιες κολώνες ήταν γεμάτες αφίσες τόσο μέσα όσο και έξω από την πόλη.

Έγιναν συστάσεις, επιβλήθηκαν πρόστιμα, έγιναν αυτόφωρες συλλήψεις αλλά ορισμένοι επιχειρηματίες κέντρων νυχτερινής διασκέδασης συνέχιζαν την πρόκληση. Απεναντίας άλλοι οι οποίοι δέχθηκαν την τηλεφωνική μας όχληση, απήντησαν «ευχαριστώ» και κατέβασαν οι ίδιοι τις αφίσες που κρέμασαν. Επειδή όμως πάντα το αποτέλεσμα μετράει, μπορούμε να πούμε ότι η πόλη καθάρισε από αυτή τη συνήθεια λίγων επιχειρηματιών. Η πόλη εμφανίζει τριτοκοσμική εικόνα και είναι ίσως η σοβαρότερη μέθοδος ρύπανσης. 

Παράλληλα δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα καθώς η βροχή και ο αέρας ρίχνουν και κομματιάζουν τις αφίσες με αποτέλεσμα να καταλήγουν στις σχάρες ομβρίων και παντού στους δρόμους της πόλης. Όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό. Στην τελική το ερώτημα είναι: «Μας περισσεύουν εργαζόμενοι ή χρήματα για να καθαρίζει ο Δήμος μας κάθε τρείς μέρες;» Είναι με βεβαιότητα η σοβαρότερη αιτία υποβάθμισης της πόλης μας.

Έγινε η πρώτη προσπάθεια να καθαρίσουν οι κολώνες τουλάχιστον στη Μητροπόλεως. Η διαδικασία είναι πολύ δύσκολη αφού κόλες και κολλητικές ταινίες θέλουν ιδιαίτερη επεξεργασία. Θα το επαναλαμβάνουμε με κάθε αφορμή ότι οι φιλότιμοι θα βοηθήσουν και οι αδιάφοροι θα υποχρεωθούν».

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα