Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη στο Νοσοκομείο Βέροιας τα εγκαίνια της Ορθοπεδικής Κλινικής, της Αίθουσας Τοκετών της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής και της Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, που ολοκληρώθηκαν και λειτουργούν, καθώς επίσης και της έναρξης κατασκευής χώρου υποδοχής και λειτουργίας Στεφανιογράφου και της επισκευής των Χειρουργείων. Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης διότι ο Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος για άγνωστο λόγο, δεν έφτασε ποτέ στην Βέροια.   

Στην δήλωσή του αναφέρει ότι “κάποιοι, όμως, ενοχλήθηκαν από την ηρεμία και την αποδοτικότητα της δουλειάς μας και αποφάσισαν να «ιδρύσουν» τηλεοπτικά γεγονότα, αυτοβαπτιζόμενοι σε «ελληνικό λαό»! Σημασία, όμως, δεν έχουν αυτά. Σημασία έχει ότι και στη Βέροια άρχισε να λειτουργεί η ανακαινισμένη ορθοπεδική κλινική, με δωρεά της κας. Μαρίας Σακκά και άψογη συνεργασία του Δ.Σ. του νοσοκομείου” και αντιλαμβανόμαστε ότι φοβήθηκε κινητοποιήσεις πολιτών και δεν ήρθε.

Τις παρεμβάσεις που έγιναν στο Νοσοκομείο περιέγραψε ο διοικητής του Νοσοκομείου Νίκος Χατζηδημητρίου.

Η Ορθοπεδική Κλινική: επί δύο σχεδόν 10ετίες λειτουργούσε με πολύ μεγάλο αριθμό χειρουργημένων και νοσηλευομένων, σε αυτή, μέσα σε δύο θαλάμους των οκτώ και έξι ατόμων, ανδρών και γυναικών, αντίστοιχα. Ασθενείς με ανοιχτά και κλειστά κατάγματα, χειρουργημένοι που νοσηλεύονταν και διανυκτέρευαν με συνθήκες ακατάλληλες και επικίνδυνες, όχι μόνο για τη σύγχρονη νοσηλεία αλλά και για τις στοιχειώδεις ανθρώπινες συνθήκες.

    Με μοναδική και άρα κοινή τουαλέτα για άνδρες, γυναίκες και παιδιά.
    Με γραφείο Προϊσταμένης και νοσηλευτών 2Χ2 στο τέλος του διαδρόμου.
    Με γραφείο ιατρών 4Χ5 για τέσσερις ειδικούς και τέσσερις ειδικευομένους.

Η απελθούσα Διοίκηση Γκαμπέση, είχε υλοποιήσει τα νέα εφημερεία των ιατρών, σε ειδικά προβλεφθέντα χώρο στο δώμα του δυόροφου κτιρίου, προκειμένου στο χώρο των παλαιών εφημερείων να κατασκευαστεί Ορθοπεδική Κλινική. Η δαπάνη προϋπολογίστηκε για τις δύο δράσεις (νέα εφημερεία & Ορθοπεδική Κλινική) σε 300.000,00€.

Από αυτά δαπανήθηκαν 220.000,00€-230.000,00€ για τα νέα εφημερεία, τα οποία είναι άριστα και λειτούργησαν και λειτουργούν έκτοτε και τους συγχαίρουμε για το έργο τους αυτό.

Έμεινε, λοιπόν, να υλοποιηθεί η Ορθοπεδική Κλινική στο χώρο των παλαιών εφημερείων με το εναπομείναν ποσό των 70.000,00€-80.000,00€, που τελικώς, απαιτήθηκε το ποσό των 160.000,00€.

“Πιστεύω, με την ορθολογική διαχείριση που εφαρμόσαμε, εξασφαλίσαμε από τα αποθεματικά μας το απαιτούμενο ποσό και υλοποιήσαμε την Ορθοπεδική Κλινική, που σε λίγο θα γνωρίσουμε από κοντά, με δύο δίκλινους θαλάμους, δύο τετράκλινους θαλάμους, έναν εξάκλινο και έναν μονόκλινο, σύνολο 20 κλίνες” δήλωσε ο κ. Χατζηδημητρίου

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας: Για μια 7ετία η Μ.Ε.Θ., δυναμικότητας 2 (δύο) κλινών, λειτουργούσε σε χώρο 14m2, όταν για κάθε κρεββάτι Μ.Ε.Θ. απαιτείται τουλάχιστον 15m2 – 18m2, με εσωτερικό WC, με γραφείο ιατρών 2,5Χ4, που διαμορφώθηκε στο τελικό άκρο του διαδρόμου.

Ως γνωστόν, στη Μ.Ε.Θ., νοσηλεύονται ασθενείς με την πιο επιβεβαρυμμένη υγεία, ασθενείς με βαρύ επιπλεγμένο χειρουργείο, βαρύ επιπλεγμένο τροχαίο. Με άλλα λόγια διεκπεραιώνεται βαρειά νοσηλεία σε διασωληνωμένους ασθενείς.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού αξιοποιήθηκαν τα 35.000,00€ της ετήσιας απόδοσης του οικονομικού έτους 2010 από την ξύλευση του δάσους, δωρεά του κληροδοτήματος του αειμνήστου ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΣΟΥΠΕΛΗ προς το Νοσοκομείο, αθροιστικά, με την ευγενική χορηγία 20.000,00€ της Τράπεζα “MILLENIUM BANK Α.Ε.”, υπό τη χρηστή Διοίκηση και άψογη συνεργασία του Διευθυντή Δικτύου Βορείου Ελλάδος, κου Γιάννη Βελιτζανίδη και την εξαιρετικά πολύτιμη συμβολή του Διευθυντή του τοπικού καταστήματος της Τράπεζας, κου Μανώλη Κατεργιαννάκη.

Με 55.000,00€, συνολικά, υλοποιήθηκε το έργο, μετατρέποντας τη μονάδα σε Μονάδα Εντατική Θεραπείας, ανταποκρινόμενη τόσο σε αναβαθμισμένες απαιτήσεις όσο και σε απαιτήσεις ανάλογες ενός Νοσοκομείου, δυναμικότητας που προδιαγράφονται σε ένα Νοσοκομείο σαν της Βέροιας, με 6 κλίνες.

Η  αίθουσα τοκετών της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής. Με την αμέριστη οικονομική συμπαράσταση του Γεωργίου Παπαδόπουλου, από την Θεσσαλονίκη, χωρίς δεσμούς και ιστορικό με το Νοσοκομείο, ο οποίος ανέλαβε με αυτεπιστασία να καλύψει το κόστος της δαπάνης επισκευής – αναδιαρρύθμισης της παλαιάς αίθουσας τοκετών αναβαθμίστηκε το επίπεδό της, ώστε να είναι αντάξιο της προσφερόμενης υπηρεσίας (Συνολικό ποσό 55.000,00€).

Χειρουργεία: Στα Χειρουργεία μας εκφράζονται εργασιακά 6 από τις 9, συνολικά, Κλινικές του Νοσοκομείου μας: Γενική Χειρουργική, Μαιευτική – Γυναικολογία, Ορθοπεδική, ΩΡΛ, Ουρολογική και Οφθαλμολογική. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν τις εξής χρηματοδοτήσεις.

α) Με προσφορά 15.000,00€, που δεσμεύτηκε να επιχορηγήσει η Συνεταιριστική Μεταποιητική Βιομηχανία Αγροτικών Προϊόντων  “VENUS”..

β) Με 15.000,00€, από την αδελφή μεταποιητική Βιομηχανία αγροτικών προϊόντων “ΑΛΜΕΕ”.

γ) Με τα 10.000,00€, που προσέφερε ο ιδιώτης, πρώην βιομήχανος, Παναγιώτης Πασχαλίδης.

δ) Και με την προσφορά μαμούθ του μεγαλοδωρητή Ιωάννη Κούσιου , στη μνήμη των αδελφών του Αντωνίου και Ευαγγέλου Κούσιου, με το ιδιωτικό συμφωνητικό των 100.000,00€ σε ιδιώτη εργολάβο της επιλογής του.

Οφείλω να υπενθυμίσω και να τονίσω, ότι έχει προηγηθεί, προ ετών, δωρεά ασθενοφόρου αυτοκινήτου από τους αδελφούς ΚΟΥΣΙΟΥ προς το Νοσοκομείο μας. Βρίσκω πως είναι επιβλεβλημένο, έστω και μεταχρονολογημένα, να του απονείμουμε ένα εγκάρδιο ευχαριστώ και γι’ αυτό.

Ο κ. Χατζηδημητρίου δήλωσε ακόμη ότι “η Δήμαρχος της πόλης της Βέροιας κα Ουσουτζόγλου Χαρούλα και το Δημοτικό της Συμβούλιο, με αυτεπιστασία άκουσαν τη φωνή μας, ανέλαβαν και κατασκεύασαν την υποδομή με οπλισμένο σκυρόδεμα, αξίας 10.000,00€ περίπου, για να τοποθετηθεί επ’ αυτής λυόμενη κατασκευή από τον ΟΚΑΝΑ, προκειμένου να υλοποιηθεί η προσωπική σας πρωτοβουλία για χορήγηση υποκαταστάστων σε εξαρτημένους ασθενείς από όλα τα Νοσοκομεία της Ελλάδος και στο Νομό Ημαθίας, από το Νοσοκομείο μας”.

Στεφανιογράφος: Εξασφαλίστηκε η καρδιά του Στεφανιογράφου, που είναι το προσωπικό της Καρδιολογικής Κλινικής και μένει να εξασφαλιστεί το σώμα, που είναι ο χώρος εγκατάστασής του. Γι’ αυτό έχει μεριμνήσει η κα Μαρία Σάκκα, που με ιδιαίτερη προσοχή και λεπτομέρεια, δια του ιδιωτικού συμφωνητικού της, ανέθεσε σε ιδιώτη μηχανικό της επιλογής της, την ανακατασκευή – διασκευή του υπάρχοντα, σήμερα, χώρου σε χώρο υποδοχής και λειτουργίας του Στεφανιογράφου, τη δαπάνη του οποίου θα καλύψει με το ποσό των 70.000,00€ συν τη μολύβδωση του λειτουργικού χώρου, αξίας 10.000,00€-20.000,00€, περίπου.

Το σημαντικότερο όσων ακούστηκαν είναι πως το Υπουργειο με 20.000.000,00€ ανέλαβαν και θα υλοποιήσουν την επέκταση του Νοσοκομείου, κατά 7.500m2 επί των 11.000m2 υπαρχόντων.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Υφυπουργός υγείας Μάρκος Μπόλαρης ο οποίος τόνισε ότι οι τομές του Υπουργείου έχουν ξεβολέψει κάποιους, μίλησε για ένα σπάταλο και αντιαποτελεσματικό σύστημα υγείας που αλλάζει και πρόσθεσε ότι το Υπουργείο θα ρίξει το βάρος και στον τομέα της πρόληψης.

Ο κ. Μπόλαρης έγινε αποδέκτης παραπόνων εκπαιδευτικών, μελών του ΠΑΜΕ και αγανακτισμένων για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας και της οικονομίας.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα