Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου παρατείνεται η εκκρεμότητα με τη νέα σύμβαση μεταφοράς των απορριμμάτων του Δήμου Βέροιας στον ΧΥΤΑ Κοζάνης, μετά και τις ενστάσεις δύο εταιρειών οι οποίες είχαν απορριφθεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης, της οποίας η εισήγηση για την ανάδειξη της εταιρίας (Οικολογική Πρόοδος) που πρόσφερε 22% έκπτωση στον διαγωνισμό έγινε αποδεκτή από την Οικονομική Επιτροπή στη συνεδρίαση της Δευτέρας 2 Ιανουαρίου.  

Οι δύο ενστάσεις συζητήθηκαν εκτάκτως το μεσημέρι της Τρίτης 17 Ιανουαρίου από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βέροιας η οποία ευθυγραμμίστηκε  εκ νέου με την απόφαση της 2ης Ιανουαρίου και δεν έκανε αποδεκτές τις ενστάσεις.

Μάλιστα η επισήμανση του κ. Χρ. Τσιούντα ότι οι προσφυγές και των δύο εταιριών απευθύνονται προς τον Δήμο της Χαλκηδόνας και όχι της Βέροιας, απασχόλησε τα μέλη και έθεσε θέματα τυπογραφικών λαθών, τυλοπατρίας και τύπων γενικότερα.

«Δεν μπορούμε να βλέπουμε εδώ, πρακτικό του Δήμου Χαλκηδόνας και να το συζητάμε στη Βέροια… Γι’ αυτό δεν συμμετέχω στη  συζήτηση αυτού του θέματος» τόνισε.

Ουσιαστικά, η μια ένσταση απορρίφθηκε επί της ουσίας από την Επιτροπή που επικαλέσθηκε τυπικούς λόγους και η άλλη δεν έγινε αποδεκτή αφού η Επιτροπή έκρινε ότι εμμένει στην προηγούμενη απόφασή της για την «Οικολογική Πρόοδο».

Τελικά, μετά την προχθεσινή συζήτηση των ενστάσεων, η μεταφορά των απορριμμάτων φαίνεται ότι θα καταλήξει στην απευθείας ανάθεση προς την εταιρία που αναδείχθηκε από τον διαγωνισμό.

Επί της διαδικασίας οι δύο εταιρίες που υπέβαλαν ένσταση μπορούν εντός 10 ημερών να προσφύγουν με ασφαλιστικά μέτρα στα δικαστήρια και να ζητήσουν προσωρινή εντολή ώστε να μην υπογραφεί η σύμβαση και από την πλευρά του ο Δήμος Βέροιας θα ζητήσει να οριστεί δικάσιμος.

Σε περίπτωση που οι εταιρίες προσφύγουν δικαστικά τότε ο Δήμος μπορεί να κάνει απευθείας ανάθεση με διαπραγμάτευση, ενώ εάν δεν προσφύγουν τότε θα εφαρμοστεί κανονικά η προηγούμενη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για ανάληψη του έργου μεταφοράς  των σκουπιδιών (από την «Οικολογική Πρόοδο») αμέσως μετά το τέλος του Ιανουαρίου, που λήγει η προηγούμενη σύμβαση.

Πηγή: Εφημ. “Λαός”, της Σοφίας Γκαγκούση

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα