«Παρών» δήλωσε ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας  Μιχάλης Χαλκίδης όσον αφορά ενδεχόμενη υποψηφιότητα του ως βουλευτής στις επόμενες Εθνικές Εκλογές, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης στο ξενοδοχείο «Αιγές» στη Βέροια. Ο κ. Χαλκίδης απαντώντας σε ερώτηση δήλωσε ότι “είμαι παρών και όταν θα έρθει η ώρα των υποψηφιοτήτων θα το δούμε. Δεν είναι η ώρα για πανηγυρτζίδικες υποψηφιότητες”.  

Στη συνέντευξη τύπου ο κ. Χαλκίδης έκανε μια πολιτική ανάλυση για την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας όταν ήταν κυβέρνηση, ενώ άσκησε δριμεία κριτική για τα 2μιση χρόνια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Με σύνθημα «όλα στο φώς» υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία στήριξε το εισόδημα των μικρομεσαίων στρωμάτων σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που έκανε ακριβώς τα αντίθετα από αυγά που έλεγε προεκλογικά. Τόνισε επίσης ότι  με τα μέτρα που παίρνει τώρα η κυβέρνηση οδηγούμενη από την Τρόϊκα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οδηγεί την χώρα σε ύφεση. Ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι θα έπρεπε να μειώσουν την φορολογία, τον ΦΠΑ στο 19% και τον φόρο καυσίμων. “Θέλουν να φέρουν το βιοτικό επίπεδο του Έλληνα, στο ύψος των βαλκανικών χωρών ” είπε

Η κατάσταση στην Ημαθία

Όσον αφορά την Ημαθία είπε ότι “δεν μιλά κανείς για τα έργα που σταματάνε και τις υπηρεσίες που φεύγουν από την Ημαθία”. Για τις δημοτικές εκλογές , δήλωσε ότι κάποιοι έπεισαν τον Σαμαρά να δώσει υποστήριξη σε λάθος επιλογές. Για το Δήμος Νάουσας και τις δημοτικές εκλογές είπε  δ ότι υποστήριξε τον Βασίλη  Γώγο αλλά οι δυνατότητες του υποψήφιου ήταν περιορισμένες και αυτό φάνηκε με το αποτέλεσμα. Για το Δήμο Βέροιας, δήλωσε ότι στήριξε τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη , τοποθετώντας στο ψηφοδέλτιο του, πολλά στελέχη του πρώτης γραμμής.

 «Δεν στήριξα τον Δημητριάδη»

Για την Αλεξάνδρεια τόνισε ότι δεν υποστήριξε το ψηφοδέλτιο του Φώτη Δημητριάδη γιατί υπήρχαν σε αυτό υποψήφιοι που δεν τηρούν τις αρχές της ΝΔ. Παρουσιάζοντας μάλιστα έγγραφα με πορίσματα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, αναφέρθηκε στη δίκη που έχει ο σημερινός αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Κώστας Βενιόπουλος το Νοέμβριο για υπεξαίρεση στην υπηρεσία του πρώην Δήμο Μελίκης,  στην διαχείριση των αμμοχάλικων, τον εμπρησμό στην οικονομική υπηρεσία της Μελίκης αλλά και το πόρισμα για το έργο του υδατόπυργου Πλατέως.

 «Δεν μπορούσα να συνυπάρξω»

“Με αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορούσα να συνυπάρξω” δήλωσε ο κ. Χαλκίδης και εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για το ότι ο Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ευθύμιος Σώκος δεν εφάρμοσε το νόμο και να θέσει σε έκπτωση όσους έχουν καταδίκες από τα μέλη της διοίκησης του δήμου Αλεξάνδρειας. Ο κ. Χαλκίδης μάλιστα κάλεσε την διοίκηση Δημητριάδη να σταματήσει να “διώκει” υπαλλήλους. “Ας κυνηγήσουν εμένα” δήλωσε ο κ. Χαλκίδης και κάλεσε την τοπική οργάνωση της ΝΔ να πάρει θέση.

Απαντήσεις σε δημοσιογράφους

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσε για το Λάζαρο Τσαβδαρίδη. «Πολιτικά δεν έχω να διαχωρίσω κάτι με τον Τσαβδαρίδη. Προσωπικά δεν ταιριάζουμε, δεν τον…πάω, δεν θέλω σχέση μαζί του». Γι

Για την Νομαρχιακή Επιτροπή Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι ασφαλώς την αναγνωρίζει αλλά είναι ανεπαρκής με ευθύνη του πρόεδρου της Σάββα Ακριτίδη  και ότι δεν αξίζει στη ΝΔ ένα τέτοιο όργανο.

Τέλος, σκληρή ήταν η απάντηση του και για τον αντιδήμαρχο Αλεξάνδρειας Σάκη Κούγκα. Είπε ότι τα προηγούμενα χρόνια συνεργαζόταν με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ότι συνέδεσε το όνομά του με την χρεωκοπία και την διάλυση της ΕΑΣ Αλεξάνδρειας.

Πηγή: naousanews.gr
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα