Στην ενοικίαση χώρου απέναντι από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας («Μελέτειο») σχεδιάζει να προχωρήσει ο Δήμος Βέροιας, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες στέγασης των υπεράριθμων μαθητών, όπως προέκυψε από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βέροιας, την Τρίτη 18/10.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρθηκαν, πρόκειται για 15 με 20 μαθητές που είναι υπεράριθμοι και προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, θα μεταφερθούν σε ισόγειο κτίριο απέναντι από το σχολείο, επί της οδού Αριστοτέλους, δίπλα από το ΚΑΠΗ του Δήμου Βέροιας. Πρόκειται για χώρο περίπου 80 τ.μ. και το μηνιαίο μίσθωμα ανέρχεται στα 600 ευρώ, ενώ η προτεινόμενη διάρκεια σύμβασης από τον ιδιοκτήτη είναι στα 12 χρόνια. Οι παρεμβάσεις που θα χρειαστούν στον χώρο ώστε να καταστεί κατάλληλος για διδασκαλία θα επιβαρύνουν τον ιδιοκτήτη, για αυτό και έθεσε αυτό το χρονικό διάστημα ως προϋπόθεση.

Ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζει η ένταση – ερώτηση του Παύλου Παυλίδη, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι θα έπρεπε να εξεταστεί πρώτα το ενδεχόμενο να μοιραστούν τα παιδιά σε άλλα σχολεία της Βέροιας, ώστε να μην χρειαστεί η ενοικίαση, δεδομένου ότι επίκειται και η επέκταση του σχολείου, μέσω χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.

Ενδιαφέρουσα ήταν όμως και η παρέμβαση – σχόλιο του αντιδημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη, ο οποίος ανέφερε ότι τα παιδιά είναι υπεράριθμα εξαιτίας των πολιτικών παρεμβάσεων που έγιναν στην διεύθυνση του σχολείου, ώστε να πάνε τα παιδιά στο σχολείο που θέλουν οι γονείς τους, παρά το γεγονός ότι βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους, ενδεχομένως να έπρεπε να πάνε σε άλλο σχολείο. Ο κ. Βοργιαζίδης σημείωσε μάλιστα ότι δεν θα έπρεπε από την αρχή να δεχτεί η Διεύθυνση του σχολείου να εγγράψει παιδιά πάνω από τον ανώτατο αριθμό που μπορεί να στεγάσει και να μοιραστούν από την αρχή – σε συνεννόηση με τα άλλα σχολεία – όπου υπήρχαν λιγότεροι μαθητές.

Τελικά, θα γίνουν εκ νέου επαφές με τον ιδιοκτήτη, ώστε να μειώσει το χρονικό διάστημα μίσθωσης που απαιτεί και πρωτίστως, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο του ισόποσου καταμερισμού των μαθητών. Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει και στο μέλλον, τόσο την Οικονομική Επιτροπή, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα