«Γυρίσαμε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά τέτοια φιλοξενία και οργάνωση δεν συναντήσαμε πουθενά!». Με αυτά τα λόγια αποχαιρέτησαν την Ημαθία ο Διευθυντής Σύνταξης του FIGARO Michel De Jaeghere και η δημοσιογράφος – φωτορεπόρτερ Isabelle Schmitz, προσκεκλημένοι της Π.Ε. Ημαθίας και του Ε.Ο.Τ. Γαλλίας, στα πλαίσια της Εκθεσης για τον Μέγα Αλέξανδρο στο Μουσείο του Λούβρου. 


Το  περιοδικό LE FIGARO HORS SERIE θα κυκλοφορήσει την ημέρα των εγκαινίων  της Έκθεσης και θα έχει αποκλειστικό αφιέρωμα 150 σελίδες από τις οποίες οι 15 θα έχουν περιεχόμενο για την περιοχή.
Οι προσκεκλημένοι έφθασαν στη Βέροια στις 30/8 όπου τους υποδέχτηκε ο υπεύθ. Τουρισμού κ. Γιώργος Σαλιάγκας και ξεναγήθηκαν στην πόλη της Βέροιας ενώ το βράδυ παρατέθηκε δείπνο, στο οποίο ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης τους ενημέρωσε για την περιοχή, τα τουριστικά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά της ενδιαφέροντα και τους προσέφερε πληροφοριακό υλικό και αναμνηστικά δώρα.
Η κ. Αγγελική Κοτταρίδη, Δ/ντρια της ΙΖ΄ Εφορίας Κλασσικών Αρχαιοτήτων, «μονοπώλησε» τον ενδιαφέρον τους την επόμενη μέρα στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας. Με τον πλούτο των γνώσεων αλλά και το πάθος της, τους ενημέρωσε για 5 ολόκληρες ώρες για την ιστορία, τα ευρήματα και τις εργασίες που εκτελούνται στο χώρο της Βεργίνας. Ο υπεύθυνος του Μουσείου Αρχαιολόγος κ. Γραικός τους ξενάγησε στους Βασιλικούς Τάφους από τους οποίους έμειναν έκπληκτοι.
Παράλληλα  επισκέφθηκε τη Βεργίνα τηλεοπτικό συνεργείο του ΑΝΤΕΝΑ, που γνωρίζοντας την επίσκεψη των παραπάνω δημοσιογράφων , πήρε συνεντεύξεις τόσο από αυτούς όσο και από τον Αντ/ρχη κ. Κ. Καραπαναγιωτίδη που τους μίλησε για τη σημαντικότητα των φιλοξενιών αυτών, ενταγμένες στο γενικότερο πρόγραμμα της τουριστικής προβολής της Ημαθίας.  Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν επίσης συνεντεύξεις σε αρκετές εφημερίδες της χώρες (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ κ.λ.π.) που έδειξαν ενδιαφέρον για την επίσκεψή τους αυτή.
  Στη συνέχεια, και παρά την ανατροπή του προγράμματος λόγω μεγάλης παραμονής στη Βεργίνα και ακύρωσης του γεύματος, οι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στη Σχολή του Αριστοτέλη και στους Μακεδονικούς Τάφους της περιοχής, ολοκληρώνοντας αργά το απόγευμα τις επισκέψεις αυτές.
Το βράδυ της ίδιας μέρας, οργανώθηκε  γευσιγνωσία κρασιών και τοπικών εδεσμάτων σε οινοποιείο της Νάουσας, με τη συνεργασία του Προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων κ. Δημήτρη Μάντσιου και την παρουσία του Δ/ντή του Ε.Ο.Τ. Γαλλίας κ. Θόδωρου Χαρτοματσίδη, που ήρθε για να συναντήσει τους φιλοξενούμενους.
  Στη διάρκεια του δείπνου ανταλλάχτηκαν  πολλές απόψεις για τη συνεργασία σε θέματα τουριστικής προβολής και ο κ. Κ. Καραπαναγιωτίδης τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη και παραμονή στην περιοχή μας ενώ τόσο οι προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι όσο και ο κ. Θ. Χαρτοματσίδης μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την άριστη οργάνωση και ζεστή φιλοξενία τους.

ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Την Πέμπτη 1/9 φιλοξενήθηκε στην περιοχή μας Γερμανικό τηλεοπτικό συνεργείο από την περιοχή της Στουτγκάρδης, προσκεκλημένο της Π.Κ.Μ.
  Το συνεργείο συνοδευόμενο από τον κ. Γ. Σαλιάγκα, έκανε τηλεοπτικές λήψεις στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, στην περιοχή του Αλιάκμονα και στην πόλη της Βέροιας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Π.Κ.Μ.

Την Τετάρτη το πρωϊ συνεδρίασε στα Γραφεία της Π.Κ.Μ. η επταμελής Επιτροπή Τουρισμού της Περιφέρειας με την  Προεδρία του Αν. Περιφερειάρχη κ. Διονύση Ψωμιάδη, στην οποία από την Π.Ε. Ημαθίας συμμετέχει ο κ. Γ. Σαλιάγκας.
  Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν οι δράσεις της Περιφέρειας για το επόμενο διάστημα και ο προγραμματισμός των Διεθνών Εκθέσεων Τουρισμού στις οποίες θα συμμετέχει η Π.Κ.Μ. Αποφασίστηκε η έκδοση ενιαίου εντύπου και τουριστικού οδηγού για την Κεντρική Μακεδονία, η κατάθεση προτάσεων για το τουριστικό σλόγκαν και λογότυπο της Περιφέρειας καθώς και η συμμετοχή στις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού της ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ, της WORLD TRAVEL του Λονδίνου για το 2011 και των Εκθέσεων του Βερολίνου, του Βελιγραδίου, του Βουκουρεστίου, της Κωνσταντινούπολης, του ΤΕΛ-ΑΒΙΒ, της Λευκωσίας, της Σόφιας και της Μόσχας για το 2012.
  Η συνεδρίαση της Επιτροπής θα επαναληφθεί την Τρίτη 6/9 γι την ολοκλήρωση των θεμάτων.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα