«Ταχύτητα, αποτελεσματικότητα, αυστηρότητα και σεβασμός στην παράδοση» ήταν το κοινό συμπέρασμα που προέκυψε κατά την πρώτη σύσκεψη των μελών της Επιτροπής του Δήμου Βέροιας που έχει επιφορτιστεί, ύστερα από πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με το έργο της οργάνωσης, διαχείρισης και εκτέλεσης των επετειακών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του επομένου έτους και θα κορυφωθούν την 16η Οκτωβρίου 2012, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.  

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της 07ης Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Βέροιας με κύρια θέματα συζήτησης αφενός τη γνωριμία των μελών της Επιτροπής και αφετέρου την παρουσίαση ενός αρχικού διαγράμματος δράσεων και ενεργειών, όσον αφορά στο είδος των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν αλλά και στο βαθμό εμπλοκής των συναρμόδιων φορέων ιστορίας και πολιτισμού της πόλης.

Συμφωνήθηκε ομόφωνα η δημιουργία και εφαρμογή ενός πλαισίου λειτουργίας «λιτού και λειτουργικού το οποίο θα λαμβάνει υπόψη την οικονομική συγκυρία της εποχής αλλά θα σέβεται ταυτόχρονα και την εξαιρετική ιστορική αξία της απελευθέρωσης της πόλης και των όμορων περιοχών για τη μετέπειτα διαμόρφωση μιας κοινής παράδοσης και πολιτισμικής ταυτότητας, η οποία τελικά διαμορφώνει τη σύγχρονη εικόνα της πόλης μέχρι τις μέρες μας». Το ακριβές σχέδιο δράσης της Επιτροπής και ο ρόλος κάθε μέλους θα οριστικοποιηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Τα μέλη της Επιτροπής είναι: η Δήμαρχος Βέροιας, κα. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας κ. Νίκος Μαυροκεφαλίδης, η δημοτική σύμβουλος της συμπολίτευσης κα. Χριστίνα Γαϊτάνου, ο εκπαιδευτικός-φιλόλογος κ. Δημήτρης Γκέκας, ο οποίος προτάθηκε από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, η δημοτική σύμβουλος κα. Χρύσα Σαββαΐδου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας κ. Ηλίας Τσιαμήτρος, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) Δ. Βέροιας και δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Μιχαηλίδης, ο Δ/ντης της ΚΕΠΑ κ. Γιάννης Καμπούρης, η δημοσιογράφος κα. Σοφία Γκαγκούση και ο υπεύθυνος Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Δ. Βέροιας, υπάλληλος κ. Γιώργος Ματσαρίδης.

(στη φωτογραφία από αριστερά: Δημήτρης Γκέκας, Νίκος Μαυροκεφαλίδης, Χριστίνα Γαϊτάνου, Ηλίας Τσιαμήτρος, ο Γιάννης Καμπούρης, η Χρύσα Σαββαΐδου και Σοφία Γκαγκούση)
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα