“Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, αξιότιμοι εκπαιδευτικοί-λειτουργοί της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, αγαπητοί γονείς,

Εν όψει του καθιερωμένου αγιασμού που θα τελεστεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011 σ’ όλα τα σχολεία του Δήμου μας, απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου για μια επιτυχημένη και δημιουργική σχολική χρονιά. 


Η έναρξη της χρονιάς αυτής συνιστά μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, όνειρα και προσδοκίες στο δύσκολο αλλά συναρπαστικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης. Στην πορεία αυτή, εύχομαι σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, σε κάθε γονέα και κηδεμόνα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την πραγμάτωση των στόχων τους. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, μόνο η Παιδεία μπορεί να προλάβει τα προβλήματα που σήμερα μας ταλανίζουν. Γιατί η Παιδεία δεν θεραπεύει, η Παιδεία προλαμβάνει.

Η Παιδεία δεν είναι ένας δρόμος που πορευόμαστε μόνοι. Είναι μια συλλογική, εξόχως κοινωνική διαδικασία, είναι μια δημοκρατική κατάκτηση και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται απ’ όλους τους εμπλεκόμενους και συναρμόδιους φορείς που την διαχειρίζονται ή συμμετέχουν σε αυτήν. Η καλλιέργεια της ψυχής και του μυαλού δεν είναι μια ατομική, εγωιστική διαδικασία. Είναι μια πράξη πρόσθεσης και όχι διαίρεσης. Στο σχολείο περιθάλπουμε το Εμείς και όχι το Εγώ. Πέρα από το ακαδημαϊκό αντικείμενο διδασκαλίας, μαθαίνουμε τρόπους συνύπαρξης με το Διαφορετικό, μεθόδους συνεργασίας σε ομάδες, μαθαίνουμε να σεβόμαστε τους εαυτούς μας και προπάντων τους γύρω μας.

Καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο σε όλους.”

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα