Ενημερωτική ξενάγηση στις πηγές, δεξαμενές και τον βιολογικό καθαρισμό της Βέροιας πραγματοποίησε χθες το πρωί η ΔΕΥΑΒ, κατόπιν σχετικής απόφασης του Δ.Σ., προκειμένου τα νέα μέλη του Συμβουλίου και εκπρόσωποι των ΜΜΕ της Βέροιας, να δουν από κοντά την διαδικασία υδροδότησης, αλλά και επεξεργασίας των αστικών λυμάτων της Βέροιας.  

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Δημήτρης Δάσκαλος, ο διευθυντής της Θωμάς Αχτσής και άλλα στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης, παρουσίασαν το έργο που επιτελείται καθημερινά, ώστε να πηγαίνει καθαρό και ασφαλές το νερό σε κάθε σπίτι, αλλά και να αποτίθενται καθαρά και μη επιβλαβή για το περιβάλλον τα αστικά λύματα.

Η αρχή της ξενάγησης έγινε από τα γραφεία της ΔΕΥΑΒ, όπου παρουσιάστηκε το σύστημα τηλεελέγχου των δεξαμενών του πρώην Δήμου Βέροιας, όπου ελέγχεται η στάθμη, η χλωρίωση του νερού και άλλα δεδομένα.

Στη συνέχεια, με λεωφορείο των Αστικών της Βέροιας η ξενάγηση μεταφέρθηκε εκτός γραφείων. Πρώτος σταθμός ήταν η μεγάλη δεξαμενή ύδρευσης έξω από τη Ραχιά, όπου συγκεντρώνονται τα νερά από τις πηγές. Ακολούθησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις των πηγών Ασπρονερίου και Μαυρονερίου (έξω από την Ραχιά και τον Τριπόταμο, αντίστοιχα), ενώ τελευταίος σταθμός ήταν η μονάδα του Βιολογικού Καθαρισμού της Βέροιας, μεταξύ Μακροχωρίου και Διαβατού.

Επόμενος στόχος της ΔΕΥΑΒ (και στοίχημα ταυτόχρονα), είναι να καταφέρει την επέκταση του δικτύου που μεταφέρει νερό από τις πηγές σε όλες τις τοπικές κοινότητες που σήμερα υδροδοτούνται από γεωτρήσεις, ενώ σχεδιάζεται η επέκταση των λειτουργιών της ΔΕΥΑ του πρώην Δήμου Βέροιας στις ΔΕΥΑ των πρώην Δήμων, που συγχωνεύθηκαν στον καλλικρατικό δήμο Βέροιας (τηλεέλεγχος, σύνδεση με τον Βιολογικό Καθαρισμό κ.α.).

Πηγή: Εφημ. “Λαός” (συντάκτης: Νίκος Βουδούρης)
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα