Ο Δήμος Βέροιας προτίθεται να αναπτύξει μια ευρεία συνεργασία με το Ε.Σ.Ε.Π.Α. (Εθελοντικό Σώμα Πυροσβεστών) που είναι εγκατεστημένο στα Ριζώματα από το 1999, προκειμένου να αναπτυχθούν κλιμάκια άμεσης επέμβασης για δασικές (και όχι μόνο) πυρκαγιές κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου σε ορεινές κοινότητες.


Αυτό ανακοίνωσε η Δήμαρχος σε Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων την περασμένη Παρασκευή, στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε για τη διαχείριση εποχιακών προβλημάτων.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, μέσα από τη συνεργασία προβλέπεται άμεσα η εγκατάσταση τριών κλιμακίων με ειδικά οχήματα σε περιοχές του Βερμίου (Τις ανάγκες των Πιερίων καλύπτει ο Σταθμός των Ριζωμάτων), τα οποία θα παραλάβουν οι Πρόεδροι αντίστοιχων κοινοτήτων με εθελοντικό προσωπικό το οποίο θα εκπαιδευτεί στη χρήση τους από την προσεχή εβδομάδα.
Παράλληλα η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει σε συνεργασία με το Ε.Σ.Ε.Π.Α. την δημιουργία ενός Κεντρικού Εθελοντικού Σταθμού Πολιτικής Προστασίας στη Βέροια, ο οποίος θα είναι πλήρως εξοπλισμένος με πυροσβεστικά και άλλα μέσα (διάσωσης, αντιπλημμυρικών, σεισμών κτλ) και σε θέση να καλύπτει τις ανάγκες αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και άλλων τρεχουσών αναγκών του Δήμου 365 μέρες το χρόνο.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα