Το Αιολικό Πάρκο «Παναγία Σουμελά» στην Καστανιά επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης 12 Ιουλίου η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας – Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κ. Κων/νο Βοργιαζίδη. 
 
Τη Δήμαρχο υποδέχθηκε ο κ. Βασίλης Σπηλιωτόπουλος, Γενικός Δ/ντης της εταιρείας «Γκαμέσα Ενεργειακή Ελλάς Α.Ε.» η οποία έχει αναλάβει το έργο (θυγατρική του ισπανικού ομίλου Gamesa) και ο κ. Γιώργος Σταμάτης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Εργοδομή Α.Ε.» η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή των έργων υποδομής. Παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος Κοζάνης, κ. Λάζαρος Μαλούτας και ο Αντιδήμαρχος Κοζάνης κ. Νίκος Θεοδωρίδης οι οποίοι είχαν προηγουμένως ολοκληρώσει επίσκεψη στο Αιολικό Πάρκο «Ζωοδόχος Πηγή», στα όρια του πρώην Δ. Ελλησπόντου, νυν Δ. Κοζάνης.

Η Δήμαρχος Βέροιας περιόδευσε κατά μήκος όλου του έργου, το οποίο βρίσκεται εγκατεστημένο σε συνολικό εμβαδό 2.000 στρεμμάτων και σε υψόμετρο 1.600μ. και αποτελείται από 7 ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 14MW. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος την ενημέρωσε για την πορεία του έργου, το οποίο έχει πλέον ολοκληρωθεί και βρίσκεται στην τελευταία φάση της δοκιμαστικής του λειτουργίας πριν τελικά αρχίσει να παράγει ετησίως περίπου 22.050MWh οι οποίες και θα διοχετεύονται απευθείας στο Εθνικό Δίκτυο της χώρας, διά του σταθμού του Πολυμύλου.

Τις αντιπροσωπείες των Δήμων αλλά και των εργοληπτριών εταιρειών συνόδευσε καθ’ όλη τη διάρκεια της περιοδείας και το τηλεοπτικό συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης ΕΤ3 για τη δημιουργία σχετικού αφιερώματος σε επικείμενη εκπομπής της. Ερωτηθείσα να σχολιάσει το μεγάλο αυτό έργο ανάπτυξης, η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη δήλωσε τα παρακάτω:

«Αποτελεί πάγια και στρατηγική επιλογή της Δημοτικής μας Αρχής η επένδυση σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Ενέργειας καθαρής, ενέργειας πράσινης. Η επένδυση αυτή «έπιασε τόπο». Το ενεργειακό όφελος όχι μόνο για την πατρίδα μας αλλά και για την ίδια την Καστανιά που φιλοξενεί τις εγκαταστάσεις είναι σημαντικό. Το οικονομικό όφελος για το Δήμο μας σε ετήσια βάση υπολογίζεται περί το 1.000.000€, μετά την ολοκλήρωση και λειτουργία των αντίστοιχων πάρκων στο Σέλι και το Ξηρολίβαδο. 

 
Την ίδια στιγμή, ζητήσαμε και λάβαμε την επίσημη δέσμευση του Γενικού Δ/ντη, του κ. Σπηλιωτόπουλου, για δημιουργία μικρών περιβαλλοντικών πάρκων, ικανών να φιλοξενήσουν εκπαιδευτικές δράσεις κυρίως για τους μικρούς μας μαθητές, έτσι ώστε με τα ίδια τους τα μάτια να αντιληφθούν τα οφέλη της αιολικής ενέργειας. Επίσης, εξασφαλίσαμε τη διαβεβαίωση της εταιρείας ότι θα συνδράμει, με τα μέσα που διαθέτει, στην αποκατάσταση διαφόρων τεχνικών προβλημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Καστανιάς ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Εργοδομή Α.Ε.» μας υπέδειξε εργασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου με δενδροφυτεύσεις».
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα