Τη σύμφωνη γνώμη του σχετικά με την παραχώρηση τριών ανενεργών στρατοπέδων στο Δήμο Βέροιας, εξέφρασε και με έγγραφό του το Υπουργείο  Εθνικής Άμυνας, ύστερα από την προ δεκαπενθημέρου επίσκεψη στη Βέροια του Αντιστράτηγου Εμμανουήλ Κρασανάκη, προϊσταμένου της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Μετεγκατάστασης Στρατοπέδων (ΥΑΜΣ).

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εκείνης, ο κ. Κρασανάκης είχε προφορικά γνωστοποιήσει στη Δημοτική αρχή ότι εγκρίνονται οι εισηγήσεις και μελέτες της σχετικά με τις χρήσεις που σχεδιάζει για τους υπό παραχώρηση χώρους, είχε ωστόσο επιφυλαχθεί να απαντήσει και εγγράφως μέχρι τέλη Ιουλίου.

Σύμφωνα με την έγγραφη απάντηση της ΥΑΜΣ προς το Δήμο Βέροιας, το Υπουργείο αποδέχεται την παραχώρηση του στρατοπέδου «Ταμπακοπούλου» που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Τριπόταμος,  με σκοπό την ανέγερση «Μουσείου Ποντιακού Ελληνισμού» καθώς και την παραχώρηση θυλάκων του στρατοπέδου «Αγία Βαρβάρα», πέριξ της θερινής Λέσχης Αξιωματικών επ’ ωφελεία του Δήμου. Τέλος, αποδέχεται και την παραχώρηση του στρατοπέδου «Κόρακα», στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Βέροιας με σκοπό τη δημιουργία «Μουσείου Σύγχρονης Ελληνικής και Στρατιωτικής Ιστορίας», αφού προηγουμένως ληφθεί και η σύμφωνη γνώμη του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) για την αποδέσμευσή του.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, ο Δήμος θα προχωρήσει στην πολεοδόμηση του στρατοπέδου «Αγία Βαρβάρα» εντάσσοντας στη μελέτη και τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Λέσχης, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η παραχώρηση των στρατοπέδων.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα