Στο τακτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας που πραγματοποιήθηκε στο Ροστόφ της Ρωσικής Ομοσπονδίας συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης,. Εκεί, οι 82 αντιπρόσωποι από 41 ελληνικούς συλλόγους της Ρωσίας ανέδειξαν το νέο 21μελες Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. 

Ο βουλευτής του ρωσικού Κοινοβουλίου, συντονιστής της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις σχέσεις με την Ελλάδα, Ιβάν Σαββίδης, εξελέγη, για τρίτη συνεχόμενη φορά, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας (AGOOR). Στην Ομοσπονδία μπήκαν και 15 νέοι σύλλογοι και ελληνικές κοινότητες, μεταξύ αυτών και η κοινότητα της πόλης Νορίλσκ στον Βόρειο Πόλο.
Σε χαιρετισμό του προς τα μέλη των Ελληνικών Κοινοτήτων ο κ. Καραπαναγιωτίδης αφού εκθείασε το πολύπλευρο και πολυσύνθετο έργο του προέδρου της Ομοσπονδίας Ιβάν Σαββίδη, εστίασε στην παρούσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία τονίζοντας ότι οι Έλληνες της Ρωσίας και όλου του πλανήτη δεν μπορούν να παραμείνουν αδιάφοροι βλέποντας τα προβλήματα της ιστορικής τους πατρίδας. Εξέφρασε, δε, την ευχή «η Ελλάδα να γίνει μια χώρα, ένα κράτος για όλους τους Έλληνες ανά τον κόσμο, που θα μπορεί να υπολογίζει στην ισχυρή υποστήριξη της διασποράς».
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα