Εντείνονται οι συσκέψεις στο υπουργείο Παιδείας, σχετικά με τις συνενώσεις-συγχωνεύσεις σχολείων, καθώς αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες, να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τις 350 οι σχολικές μονάδες που θα συγχωνευθούν σε ολόκληρη τη χώρα.

Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί συντονίζονται για να αντιδράσουν στους σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας, καθώς αντιτίθενται στις συνενώσεις. Ορισμένοι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι θα ανατραπούν οι σχεδιασμοί ολόκληρων οικογενειών, καθώς δεν αποκλείουν ότι ορισμένες οικογένειες μπορεί να φτάσουν στο σημείο ακόμη και να μετακομίσουν για να είναι κοντά στο σχολείο των παιδιών τους.
Από την πλευρά του το υπουργείο, έχει διαμηνύσει ότι τα κριτήρια των συνενώσεων είναι καθαρά εκπαιδευτικά, ενώ η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου έχει δηλώσει ότι «κανένα μνημόνιο δεν υπαγορεύει τις συγχωνεύσεις».
Πηγή: Voria.gr
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα