Με περισσότερο άγχος από ό,τι φαινόταν στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Ατρομήτου με 2-1 στην Τούμπα και έμεινε μόνος πρώτος στη βαθμολογία. Ο Δικέφαλος προηγήθηκε με 2-0 στα πρώτα 45 λεπτά, ο Ατρόμητος μείωσε στο 62΄, ο Βίτορ αποβλήθηκε στο 77′ αλλά τελικά το φινάλε ήταν γλυκό για τον Δικέφαλο.

Χωρίς τους Αθανασιάδη και Παπαδόπουλο, ο Άγγελος Αναστασιάδης έφερε τον Περέιρα στην κορυφή της επίθεσης στο 4-3-3 που παρέταξε. Ο Γλύκος ήταν κάτω από τα δοκάρια, την τετράδα στην άμυνα αποτελούσαν οι Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσικάς και Ρατς, στα χαφ ήταν οι Κάτσε, Τζιόλης και Τζανδάρης, ενώ στα πλάγια, αριστερά ο Μακ και δεξιά ο Σαλπιγγίδης. Ο Σα Πίντο από την πλευρά του είχε τον Παπάζογλου στην κορυφή και δυο αμυντικά χαφ (Δημούτσος-Γκαρσία) στο 4-2-3-1 που παρέταξε μέσα στην Τούμπα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ξεκάθαρα την προσοχή τους στα μετόπισθεν πρώτα, ειδικά στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του είχε την κατοχή της μπάλας, σχετικά καλή κυκλοφορία αλλά δυσκολευόταν να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή. Μέχρι το 25′, ο Δικέφαλος προσπάθησε να διασπάσει τις “σφιχτές” γραμμές του Ατρομήτου και κατάφερε να δημιουργήσει κάποιες ευκαιρίες αλλά έπρεπε να έρθει ένα λάθος του Τζενάμο για να “ανοίξει” το σκορ αλλά και το παιχνίδι. Στο 27′ ο Κάτσε έκανε το μακρινό σουτ, ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου έχασε τον έλεγχο, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του και έγινε το 1-0.

Σαν να μην έφτανε αυτό, δυο λεπτά αργότερα, μετά από υπέροχη μακρινή μπαλιά του Τζιόλη, ο Ρατς με εντυπωσιακή κεφαλιά έκανε το 2-0 και ο Δικέφαλος έγινε ξεκάθαρο αφεντικό του αγώνα.

Μετά το 2-0 μάλιστα, ο ΠΑΟΚ βρήκε και περισσότερους χώρους, καθώς ο Ατρόμητος αναγκαστικά ανοίχτηκε, και με ωραίους συνδυασμούς μέσων και επιθετικών, έπαιξε στρωτό ποδόσφαιρο και θα μπορούσε να φτάσει και σε περισσότερα τέρματα μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν μάλλον αιφνιδιασμένοι και μέχρι το 45′ δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου την εστία του Γλύκου.

Υποτονικό ήταν το ξεκίνημα της επανάληψης με τον ΠΑΟΚ να κατεβάζει ταχύτητα και να προσπαθεί να συντηρήσει δυνάμεις και το υπέρ του 2-0. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως ακριβώς θα ήθελε. Παρά το γεγονός ότι ο Ατρόμητος δεν ήταν καθόλου απειλητικός, σε μια ανύποπτη φάση στο 62′ ο Ούμπιντεζ με σουτ έκανε το 2-1 και ξανάφερε άγχος στους γηπεδούχους. Η ομάδα του Σα Πίντο ανέκτησε ψυχολογία και μέτρα στο γήπεδο και έδωσε άγρια ομορφιά στο παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι δε δημιουργούσε φάσεις. Αντίθετα ήταν ο ΠΑΟΚ που προσπάθησε να φτάσει στο 3ο γκολ και θα μπορούσε να το κάνει στο 72′ όταν ο Σαλπιγγίδης μόνος απέναντι στην εστία έστειλε την μπάλα άουτ.

Το παιχνίδι πήρε “φωτιά” ακόμα περισσότερο στο 77′ όταν ο Βίτορ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Ναπολεόνι. Ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 παίκτες ενώ τη θέση του στο κέντρο άμυνας πήρε ο Σκόνδρας και ο Κάτσε πήγε δεξί μπακ. Τα νεύρα στη συνέχεια ήταν τεταμένα, οι κάρτες πολλές, οι φάσεις λίγες και το παιχνίδι σε τεντωμένο σκοινί. Τελικά όμως, δεν άλλαξε τίποτά και ο ΠΑΟΚ πήρε το τρίποντο, έστω και με άγχος.

Γκολ: Κάτσε 27′ (σουτ), Ρατς 29′ (κεφαλιά) / Ούμπιντεζ 62′ (σουτ)

Κίτρινες: Βίτορ 22′, Κάτσε 64′, Γκολάσα 67′ / Ταυλαρίδης 79′, Τάτος 83′, Φυτανίδης 85′

Κόκκινη: Βίτορ 77′ (2η κίτρινη)

Δοκάρι:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ρατς, Βίτορ, Κατσικάς, Σκόνδρας, Κάτσε, Τζανδάρης, Τζιόλης, Σαλπιγγίδης (Κουλούρης 90+), Μακ (Γκολάσα 51′), Περέιρα (Μάρτενς 69′)

Ατρόμητος: Τσενάμο, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Ναπολεόνι, Παπάζογλου, Νάστος, Καραμάνος (Αγκουαζί 57′), Δημούτσος (Τάτος 77′), Ούμπιδες, Γκαρσία (Γεωργίου 57′), Κοντοές

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδέκ/σου)

Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Ευθυμιάδης (Πιερίας)

Θεατές: 12.000

Πηγή: inpaok.com