Παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα για περισσότερα από 40 λεπτά, η Καλλονή νίκησε 1-0 την Κέρκυρα στο… πελαγίσιο ντέρμπι και έκανε το «4 στα 4» στη Μυτιλήνη. Ο Αντέτζο με το «παρθενικό» του γκολ στην Ελλάδα χάρισε το «τρίποντο» στους Λέσβιους.

Η απόλυτη εντός έδρας Καλλονή έφτασε τους 13 βαθμούς σε 6 ματς και συνέχισε την εξαιρετική της πορεία, αφήνοντας τη μέχρι πρότινος «συγκάτοικό» της, Κέρκυρα, στους 10 πόντους. Απώλεια ενόψει του επόμενου αγώνα με τον ΠΑΣ στα Ιωάννινα ο Καλτσάς, ο οποίος αποβλήθηκε λανθασμένα με δεύτερη κίτρινη στο 52′.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών
Στο 4-2-3-1 του Ματζουράκη, ο Χογκ ήταν στην εστία και μπροστά του από δεξιά προς αριστερά οι Αντέτζο, Αναστασιάδης, Βαλιός, Γιορέντε. Καλτσάς και Κεϊτά ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ και οι Μανούσος, Λεοζίνιο, Ναβάρο συνέθεσαν την τριάδα πίσω από τον προωθημένο Χουάνμα. Ίδιο σύστημα και από τον Γρηγορίου, με τον Σέτκους στο τέρμα, τους Γκόμεζ (δεξιά), Ντιόγκο μπακ και τους Βενέτη, Μπεν Σαμπάτ δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Καρντόσο, Μαραγκός ήταν οι δύο στον άξονα και οι Χαβίτο, Ζορμπάς, Κόντος συνέθεσαν την τριπλέτα, με τον Καϊκούτ στην κορυφή της επίθεσης.

Μέτριο πρώτο ημίχρονο
Οι καλές φάσεις άργησαν να σημειωθούν στη Μυτιλήνη, με την Κέρκυρα να έχει οριακά την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, αλλά την Καλλονή να έχει τη μεγάλη ευκαιρία. Ο Λεοζίνιο με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 41′ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Σέτκους στη μεγαλύτερη ως τότε ευκαιρία.

Μια άστοχη προσπάθεια του Ναβάρο στο 17′ ήταν μέχρι τότε ό,τι καλύτερο για τους γηπεδούχους, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν ουσιαστικά ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο.

Άναψαν τα αίματα
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η Καλλονή έδειξε μεγαλύτερη θέληση να σκοράρει, αλλά τα πράγματα φάνηκαν να στραβώνουν για εκείνη στο 52′. Ο Καλτσάς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για φάουλ που δεν ήθελε να κάνει και δεν ήταν καν σκληρό, αλλά όπως αποδείχθηκε αυτή η κακή απόφαση του διαιτητή «έφτιαξε» την ψυχολογία των γηπεδούχων.

Η Καλλονή παρά το αριθμητικό μειονέκτημα κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και στο 66′ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Λεοζίνιο ήταν ο δημιουργός και ο Αντέτζο με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα και «χρυσό» για την ομάδα του.

Ο Χαβίτο στο 86′ έχασε μοναδική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να φύγουν από το Αιγαίο για το Ιόνιο, παίρνοντας έναν βαθμό στις αποσκευές τους.

Καλλονή (Ματζουράκης): Χογκ, Αντέγιο, Βαλιός, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Κεϊτά, Καλτσάς, Λεοζίνιο (81′ Πιπίνης), Ναβάρο (89′ Τσαμπούρης), Μανούσος (82′ Μπαρέρα), Χουάνμα

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Σέτκους, Μαραγκός, Μπεν Σαμπάτ (79′ Ανδρεόπουλος), Κόντος (67′ Ομπράντοβιτς), Βενέτης, Καρντόσο (70′ Ρόχας), Καϊκούτ, Γκόμεζ, Χαβίτο, Ζορμπάς, Ντιόγκο

Πηγή: novasports.gr